www.acupunctuur24.nl | Kennis en inspiratie | Tien redenen waarom acupunctuur goed voor je kan zijn
10 redenen waarom acupunctuur goed voor je kan zijn

Tien redenen waarom acupunctuur goed voor je kan zijn

⏱ Leestijd: 6 minuten

Overweeg je om een acupunctuurbehandeling te ondergaan maar twijfel je nog een beetje en weet je niet zeker of het wat voor jou is? Lees dan de volgende tekst eens door voordat je contact opneemt met een acupunctuurpraktijk om een afspraak te maken. Zo weet je meteen een stuk beter of een dergelijke behandeling wat voor jou is en waarom deze goed voor je kan zijn.

 1. Weinig tot geen bijwerkingen

Om te beginnen is het belangrijk te weten dat acupunctuur heel weinig bijwerkingen kent. Het is juist daarom dat er vaak voor deze methode gekozen wordt. Er kleven nauwelijks bijwerkingen aan acupunctuur waardoor de methode voor nagenoeg iedereen geschikt is. De voordelen van acupunctuur zijn vele malen groter dan de bijwerkingen dus daarom wordt vaak gekozen deze behandelmethode als ondersteuning bij veel klachten in te zetten. Het kan een goede hulp zijn om pijn te verlichten en tevens bepaalde problemen te voorkomen.

 1. Acupunctuur doet geen pijn

Ook al wordt er bij acupunctuur met naalden gewerkt, de behandeling doet geen pijn. Voorwaarde daarvoor is natuurlijk wel dat deze door een ervaren en goede acupuncturist wordt uitgevoerd die er een opleiding voor genoten heeft en weet waar hij of zij mee bezig is. De naaldjes zijn natuurlijk heel klein en vooral heel erg dun en worden maar een klein stukje in de huid geprikt. Indien ze op de juiste plek zitten voel je een lichte tinteling of een soort schokje. Dit geeft dan meteen aan dat het goed zit en je er het snelste resultaat van ondervindt.

 1. Het werkt om pijnklachten sneller te verminderen

Als er gekozen wordt om bij pijnklachten mede gebruik te maken van acupunctuur dan kun je hiermee bereiken dat deze sneller minder worden. Omdat er bij acupunctuur naar gestreefd wordt het evenwicht in je lichaam te herstellen worden je pijnklachten ook minder als die balans bereikt is. Je voelt je dan sowieso een stuk beter en dat is meteen te merken waardoor de pijn, ongeacht waar deze zit, afneemt. Bij acupunctuur bij pijnklachten wordt er ook vaak voor gekozen de naalden op die plekken aan te brengen waar jij deze ervaart. Zo kan daar de juiste hoeveelheid energie naartoe zodat jij snel opknapt.

✅  Misschien iets voor jou? In het populaire Acupunctuur Handboek vertellen we je alles over o.a. de behandeling, werking en kracht van Acupunctuur. Je kunt het handboek bekijken via deze link.

acupunctuur-goed-voor-je

 1. Acupunctuur werkt preventief

Naast het inzetten van acupunctuur als bestrijding van klachten en pijn wordt de behandelmethode ook vaak gebruikt om allerlei kwalen en problemen voor te zijn en deze dus te voorkomen. Stel, je hebt in het verleden al eens te kampen gehad met bepaalde problemen. Dan wil je deze in de toekomst natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Acupunctuur kan er dan voor zorgen dat je je balans in je lichaam behoudt en dat je bepaalde problemen zo voorkomt. Schiet je bijvoorbeeld snel in de stress? Dan kan een preventieve behandeling met acupunctuur zorgen voor meer rust in je lijf en kun je stress gerelateerde problemen voorkomen.

 1. Acupunctuur is inzetbaar bij heel veel klachten

Als je wilt weten waarbij acupunctuur een goede hulp kan zijn, raadpleeg je daar het beste de indicatielijst voor die is opgesteld door de WHO. Op deze lijst staan alle klachten of indicaties waarbij acupunctuur een goede rol kan spelen ter genezing of ter voorkoming. Dit betekent dat de kans dat jouw probleem er tussen staat aanzienlijk is en je ook voor acupunctuur kunt kiezen.

 1. Het wordt (deels) vergoed door je zorgverzekeraar

Een praktische kant aan het kiezen voor acupunctuur zit in het feit dat de behandeling (deels) door de zorgverzekeraar vergoed wordt, mits je aanvullend verzekerd bent. Dit houdt in dat je tot een bepaald maximum terugkrijgt voor de kosten die een behandeling met zich meebrengt zodat je niet alles zelf hoeft te betalen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van welk verzekeringspakket je hebt en bij wie je verzekerd bent.

 1. De behandeling wordt gedaan door een arts of therapeut

Als je kiest voor een behandeling met acupunctuur dan wordt deze altijd uitgevoerd door een gediplomeerd acupuncturist, mits je naar een erkende praktijk gaat. Is deze aangesloten bij een beroepsvereniging zoals bijvoorbeeld de NVA of NAAV? Dan kun je er zeker van zijn dat er volgens de strenge kwaliteitsregels gewerkt wordt en dat je er aan het juiste adres bent om van je klachten afgeholpen te worden.

 1. Het heeft een goede ondersteunende functie

Bij veel behandelmethodes geldt dat er bijwerkingen optreden of dat ze op zichzelf staand niet altijd voldoende effect hebben. Voor acupunctuur geldt dat laatste ook maar deze behandeling speelt daarom vooral een belangrijke rol als hulpmiddel. Je kunt het als ondersteuning zien waardoor je sneller van je klachten afraakt of de kans dat je ze krijgt alleen maar kleiner wordt.

 1. Veel mensen hebben er reeds baat bij gehad

Ondanks het feit dat de werking van acupunctuur tot op heden niet wetenschappelijk bewezen is, hebben veel mensen er al de nodige ervaring mee en is het voor hen lonend. De voordelen zijn groter dan de nadelen en voor veel mensen heeft acupunctuur al klachten zoals pijn kunnen verlichten. Wil je weten wat anderen die je reeds voorgingen ervan vonden? Ga dan op zoek naar recensies of vraag mensen naar hun ervaringen als je weet dat ze al eens gebruik gemaakt hebben van acupunctuur. Zo kun je ook beter voor jezelf bepalen of het wat voor jou is.

 1. Je kunt ervoor op veel plekken terecht, ook bij jou in de buurt

Als je voor acupunctuur gaat dan kun je daar doorgaans al op veel plekken voor terecht bij een goede praktijk. Er zijn ook artsen die deze behandelmethode uitvoeren dus wie weet kun je er al voor bij je eigen arts terecht. Zo niet, dan zijn er veel praktijken voor acupunctuur te vinden dus de kans dat er eentje bij jou in de buurt zit is aanzienlijk. Online vind je op tal van sites overzichten met praktijken en je kunt uiteraard ook bij je arts of therapeut informeren waar je terecht kunt.

Acupunctuur kan net dat extra zetje in de goede richting zijn

Hopelijk kun je nu beter voor jezelf bepalen of acupunctuur iets voor jou is. De voordelen zijn zeker niet klein dus het is het overwegen altijd waard, zeker als je naar de minimale nadelen kijkt. Ben je al onder behandeling voor een bepaalde klacht en neem je daar medicatie voor of volg je therapie? Dan is het prima te snappen dat je dat liever niet voortdurend wilt blijven doen omdat medicatie de nodige bijwerkingen heeft. Therapie slaat ook niet altijd bij iedereen aan helaas. Kun je wel wat extra hulp gebruiken? Dan kan acupunctuur een goede optie zijn.

Veelgestelde vragen over de redenen waarom je voor acupunctuur zou kiezen

Welk groot voordeel zit er aan acupunctuur?

Als grootste voordeel aan acupunctuur en meteen een van de belangrijkste redenen om ervoor te kiezen zit het feit dat er nauwelijks bijwerkingen aan deze manier van behandeling kleven. Er komen er wel wat voor maar deze zijn minimaal en worden maar amper geconstateerd. Dit betekent ook meteen dat de behandeling voor veel mensen geschikt. Je kunt er weinig mee mispeuteren maar er wel veel baat bij hebben. Daarvoor ga je uiteraard wel naar een erkende en betrouwbare kliniek.

Waarom zou je juist voor acupunctuur en niet voor iets anders kiezen?

Als je reeds onder behandeling bent bij een arts of therapeut voor een bepaalde kwaal of aandoening dan kan het zijn dat het voor jou niet voldoende resultaat oplevert of dat je nog wel wat hulp kunt gebruiken. Acupunctuur is daar bij uitstek geschikt voor omdat deze behandelmethode een goede hulp biedt aan andere methodes. Je kunt er zowel veel baat bij hebben als pijnverzachtend middel als de methode tevens preventief inzetten. Dit is niet bij elke behandelmethode mogelijk maar wel bij acupunctuur.

Zijn er ook praktische voordelen?

Aan acupunctuur zijn zeker ook praktische voordelen verbonden. Zo kun je aanmerking komen voor vergoeding van de behandeling mits je aanvullend verzekerd bent. Daarnaast zijn er vrij veel acupunctuurpraktijken te vinden verspreid door het land waar je terecht kunt voor een behandeling. Zo is de kans dat je er eentje dicht bij jou in de buurt vindt al aardig groot en hoef je er niet ver voor van huis. Er zijn ook acupuncturisten die aan thuisbehandelingen doen dus informeer altijd naar de mogelijkheden indien je daar interesse in hebt.

Met welke behandelingen is acupunctuur te combineren?

Acupunctuur kan gecombineerd worden met allerlei andere behandelmethodes. Daarbij maakt het niet uit of dit behandelingen zijn die uitgevoerd worden binnen de reguliere of alternatieve geneeskunde. Je kunt acupunctuur bijvoorbeeld combineren met het gebruik van bepaalde medicatie of het volgen van therapie maar het is ook inzetbaar samen met een voedingsadvies, massage of kruidentherapie die behoren tot de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Waar je voor kiest is natuurlijk afhankelijk van jezelf en waarvoor je behandeld wordt. Sommige combinaties werken nu eenmaal beter dan andere maar daarvoor kan een goed behandelplan op maat gemaakt worden.

 

Wil je nog meer leren over Acupunctuur?

Bekijk dan het Acupunctuur Handboek eens. In dit handboek leer je namelijk álles over deze krachtige geneeswijze. Dit e-book van 100+ pagina’s zit boordevol inspiratie, kennis & inzichten over Acupunctuur.

Klik hier om het Acupunctuur Handboek te bekijken →

 

Bronnen:

Mis je een bron, of wil je een waardevolle verwijzing toevoegen? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Acupunctuur Handboek

Acupunctuur gids sidebar

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Acupunctuur. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die heel breed ingezet kan worden. Zo kan het helpen tegen lichamelijke klachten, maar ook tegen mentale klachten. Zelfs chronische pijnklachten kunnen goed behandeld worden. Dat wil niet zeggen dat acupunctuur alles kan...

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur mag dan wel een traditionele Chinese geneeswijze zijn, hij wordt ook in Nederland volop toegepast. Het is dan ook een manier van behandelen die voor heel veel mensen goed helpt. Zo is er een aanzienlijk aantal klachten, waarvan er ook veel zijn opgenomen...

Acupunctuur Gids

“Wow! Alles wat ik over Acupunctuur wilde weten in één compleet e-book!”

Acupunctuur Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Acupunctuur!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Acupunctuur inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Acupunctuur, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je profiteren van de kracht van Acupunctuur?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Acupunctuur Handboek perfect voor jou. Het handboek zit vol informatie en tips. 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste
informatie over acupunctuur.

47.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 47.000
unieke bezoekers Acupunctuur.works.

Kwalitatieve artikelen

Onze kennisbank beschikt over
uitgebreide, kwalitatieve artikelen.