www.acupunctuur24.nl | Steden | Acupunctuur in Rotterdam
acupunctuur rotterdam

Acupunctuur in Rotterdam

⏱ Leestijd: 8 minuten

Heb je last van hoofdpijn, slapeloosheid, artrose of overgewicht en heb je alles geprobeerd, maar zonder resultaat? Kijk dan eens naar acupunctuur. Deze oosterse geneeswijze bestaat niet voor niets al zo’n 2500 jaar lang: het is namelijk heel effectief en kan helpen tegen eindeloos veel klachten. Voor zo’n behandeling hoef je helemaal niet naar China en Japan en het lijkt misschien wat pijnlijk, al die naaldjes in je lichaam, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk ook genoeg plekken in Rotterdam waar je heen kunt gaan als je graag een acupunctuur behandeling wil hebben! Waar dat precies kan, wat de kosten zijn van een behandeling en wat de beste acupunctuur praktijk van Rotterdam is, lees je hier.

Bij welke klachten is acupunctuur in Rotterdam in te zetten?

Er zijn ontzettend veel verschillende klachten die je kunt behandelen met acupunctuur. De World Health Organization, WHO, heeft een klachtenlijst opgesteld waar je kunt lezen welke klachten je precies kunt verhelpen of aan kunt pakken door middel van acupunctuur. Hier staan ontzettend veel verschillende voorbeelden van klachten in opgesteld, maar volgens de meeste acupuncturisten nog lang niet allemaal. Zij zeggen namelijk dat er nog veel meer klachten zijn die je kunt verhelpen met acupunctuur. Het is geen wondermiddel dat alle klachten op kan lossen en het zal ook niet voor iedereen werken, maar voor veel verschillende klachten kun je wel terecht bij een acupuncturist. Dit zijn een aantal voorbeelden van van klachten die verholpen kunnen worden met acupunctuur:

 • Allergieën: er zijn verschillende soorten allergieën waarvoor je geholpen kunt worden. Zo kunnen de klachten bij hooikoorts, huisstofmijt, een allergische verkoudheid, astma of een allergie voor huisdieren flink verminderd worden.
 • Interne klachten: hiermee worden dus klachten in het lichaam bedoeld zoals bloedarmoede, een lage bloeddruk of juist een hoge bloeddruk, doorbloedingsproblemen en kouwelijkheid.
 • Hoofd: voor klachten aan je hoofd zoals hoofdpijn, een zwaar gevoel in het hoofd, migraine, duizeligheid, aangezichtspijn of (lokale) haaruitval kun je ook terecht bij een acupuncturist.
 • Kinderziekten: acupunctuur is niet alleen voor volwassenen, want je kunt er ook voor kinderziekten gebruik van maken. De klachten hiervoor lopen erg uiteen, zoals hoest, bedplassen, buikpijn, eczeem, tanden krijgen, astma, keelontsteking, bronchitis, darmklachten, oorpijn/ontsteking, tanden krijgen en slaapproblemen.
 • Mentale stoornissen: acupunctuur is ook geschikt voor mensen met mentale stoornissen. Denk hierbij aan slaapstoornissen, veel dromen, rusteloosheid, angst, stress, een burn-out, anorexia nervosa, gebrek aan energie, algehele zwakte, flauwvallen, epilepsie, dwangmatig huilen of lachen, hyperventilatie, depressiviteit, snel schrikken en vergeetachtigheid.
 • Zwangerschapsklachten: acupunctuur is helemaal veilig voor vrouwen die zwanger zijn. Je kunt hier terecht wanneer je veel last hebt van misselijkheid, pijn na de bevalling, zure oprispingen of een borstontsteking. Ook wanneer je baby in de stuitligging ligt, je de bevalling op wil wekken of de borstvoeding wil stimuleren, is acupunctuur een goede optie.

✅  Misschien iets voor jou? In het populaire Acupunctuur Handboek vertellen we je alles over o.a. de behandeling, werking en kracht van Acupunctuur. Je kunt het handboek bekijken via deze link.

praktijk acupunctuur rotterdam

Dit zijn nog niet eens alle klachten die verholpen kunnen worden door middel van acupunctuur. Zo kunnen de meeste lichamelijke klachten en pijnen aan het lichaam opgelost of deels opgelost worden wanneer je het laat behandelingen door een acupuncturist. Meestal kun je op de website van de praktijk waar je heen wil gaan nog meer info vinden over de klachten die verholpen kunnen worden met een behandeling. Daarnaast is het natuurlijk ook nog mogelijk om de praktijk te bellen om te vragen naar meer informatie. Op deze manier weet je zeker of jij door die specifieke acupuncturist geholpen kan worden voor jouw klachten.

Waar in Rotterdam kan ik acupuncturisten vinden?

Er zijn natuurlijk veel verschillende acupuncturisten te vinden in Rotterdam die geschikt zijn om jou te behandelen. Deze vind je overal in de stad, in zo’n beetje elke wijk en dus ook in het centrum. Zo heb je bijvoorbeeld LifEm, Psychologie & Acupunctuur. Dit is een psychologiepraktijk en psychotherapiepraktijk aan de Westblaak in Rotterdam. Vlakbij het centrum, in de Kop van Zuid, vind je praktijk Ling Zhi. Er zijn drie locaties van deze praktijk en naast Rotterdam hebben zij er ook eentje in Den Haag en Amsterdam. Ling Zhi is vooral gespecialiseerd in neusproblemen. Dan heb je ook nog Acupunctuur & Chinese Geneeskunde – Qiu Xue Cheng Praktijk, gelegen aan de West-Kruiskade.

Ook in Rotterdam Noord zijn er verschillende acupunctuur praktijken te vinden. Zo heb je onder andere An Kang Chinees Medisch Centrum aan de Benthuizerstraat. Deze praktijk wordt gerund door Dhr. Hu die zijn opleiding tot acupuncturist in China heeft gevolgd. Dan heb je ook nog Chinese Medical Trade Centre Kang Ning aan de Spoorsingel. In Rotterdam Noord vind je ook Acupunctuur Health TCM Rotterdam aan de Bergweg. Naast acupunctuur bieden zij ook TuiNa, Chinese Kruiden en Qigong aan. TuiNa is een Chinese massagevorm en Qigong zijn lessen die je kunt volgen waarin je leert hoe je het beste je lichaam kunt bewegen.

In Kralingen zijn er ook acupunctuur praktijken waar je geholpen kunt worden. Zo heb je Lapis Studio aan de Weteringstraat en Zhi Cheng Acupunctuur Praktijk aan de Vlietlaan. Een andere optie is het Therapeutisch Centrum Klerk, waar acupunctuur één van de behandelinge is die aan wordt geboden. Aan de Boezemweg vind je Oostplein Acupunctuur, waar je naast acupunctuur ook terecht kunt voor de nodige fysiotherapie. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in speciale behandelingen waarbij er gebruik wordt gemaakt van lasernaalden. Deze worden in het lichaam aangebracht, want dat is niet nodig dankzij de HED-laderneedles die een hele diepe indringing kracht hebben.

Rotterdam West mag natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst. Hier vind je onder andere Acupunctuur Rotterdam Gezondheidscentrum Chen. Je kunt hier terecht voor acupunctuur, maar ook voor andere traditionele Chinese geneeskunde. Een andere behandeling waar je voor kunt kiezen is cosmetische acupunctuur, een vorm van acupunctuur die zorgt voor huidverbetering en gezichtsverjonging. Daarnaast heb je in Rotterdam West ook nog Acupunctuur Rotterdam West. Dit is een kleinschalige praktijk die wordt gerund door Caroline de Meijer, die al werkzaam is in de acupuncture sinds 1989.

Wat zijn de kosten van een acupunctuur behandeling in Rotterdam?

De kosten van een acupunctuur behandeling in Rotterdam verschillen natuurlijk per praktijk en per behandeling. Gemiddeld liggen de kosten per behandeling in Rotterdam tussen de €70,- en €100,-. Er zijn natuurlijk ook altijd uitzonderingen. Zo zijn er klinieken waar je meer dan €100,- betaalt voor een behandeling, maar er zijn ook plaatsen waar je bijvoorbeeld €40,- of €50,- betaalt voor een behandeling. Naast acupunctuur heb je ook nog dry needling. Dit is niet helemaal hetzelfde als acupunctuur, want bij dry needling wordt er geen vloeistof in de spier gebracht. Bij acupunctuur worden er meerdere naalden in het lichaam geplaatst die langere tijd blijven zitten. Bij dry needling wordt er maar gebruik gemaakt van één naald en deze wordt kort in de spier geprikkeld. Er zijn veel acupunctuur praktijken die ook dry needling aanbieden en vaak is dit iets goedkoper dan een acupunctuur behandeling.

Verloop behandeling

Voorafgaand aan het begin van de behandeling is er nog een consult ofwel een intake. Dit is een gesprek waarin duidelijk wordt gemaakt wat de klachten precies zijn. Naast de klachten worden ook nog andere dingen besproken, zoals de leefwijze, het dieet en de hobby’s van de cliënt. Op deze manier krijgt de behandelaar namelijk een duidelijk en compleet beeld van de persoon die hij gaat behandelen en kan hij tot een goed behandelplan komen. De kosten voor een consult acupunctuur zijn vaak duurder dan het vervolgconsult.

Wanneer het voor de acupuncturist duidelijk is wat er precies aan de hand is, kan hij of zij gaan bedenken hoe de klachten het beste verholpen kunnen worden. Er wordt dan dus een plan gemaakt. Hierin wordt ook naar hoe lang de behandeling ongeveer gaat duren. Soms heb je aan een aantal behandelingen al genoeg om de klachten te laten verminderen of helemaal te laten verdwijnen. Het kan ook zo zijn dat er tien of zelfs twintig behandelingen nodig zijn. Misschien heb je er baat bij om een voor langere tijd, bijvoorbeeld een aantal jaar, af en toe naar de acupuncturist te gaan.

Verzekering

Acupunctuur wordt niet vergoed door de basisverzekering omdat het een alternatieve geneeswijze is. Je kunt het wel opnemen in je aanvullende verzekering zodat je op een goedkopere manier gebruik kunt maken van acupunctuur behandelingen. Je betaalt dan natuurlijk wel voor de aanvullende verzekering, maar dit is minder dan dat je voor de behandeling betaalt dan wanneer je geen aanvullende verzekering hebt. Dit komt omdat een deel dus wordt vergoed. Je kunt vaak ook nog zelf vaststellen in hoeverre je behandelingen vergoed worden en tot welk bedrag dit precies is. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de acupunctuurbehandeling niet te duur wordt en blijft het voor iedereen toegankelijk om gebruik te maken van deze speciale manier van genezing.

Er zijn een aantal ziektekostenverzekeraars die de kosten van een acupunctuur behandeling vergoeden. Vaak is dit wel op voorwaarde dat de therapeut die je behandelt op is genomen onder de noemer van vrije beroepen. De therapeuten die op zijn genomen in dit register zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, oftewel de NVA. In dit register staan therapeuten die een medische achtergrond hebben. De NVA heeft een lijst gemaakt met daarin de ziektekostenverzekeraars, de behandelingen die door hen vergoed worden en wat deze behandelingen precies inhouden. Als je deze lijst in wil zien, kun je deze bekijken op de website van de NVA: www.acupunctuur.nl.

Wat is de beste acupunctuur praktijk in Rotterdam?

Het is lastig om te zeggen wat nou precies de beste acupunctuur praktijk in Rotterdam is, omdat deze ervaring voor iedereen verschillend is. Zo kan een praktijk iemand helemaal niet goed bevallen, terwijl iemand anders wel weer hele positieve ervaringen heeft bij deze praktijk. Als je niet zo goed weet welke praktijk je moet kiezen, kun je natuurlijk altijd een intakegesprek aanvragen. Op deze manier kun je al kort kennismaken met de acupuncturist en krijg je een beter beeld van je eventuele behandeling en behandelaar. Een andere manier is om de reviews op het internet te lezen. Staar je echter niet blind op deze reviews, want iemand zijn mening is natuurlijk persoonlijk en kan dus verschillen van die van jou. Bovendien kan iemand een hele andere behandeling krijgen en daardoor ook de praktijk op een andere manier ervaren. Voor een overzicht van mogelijke praktijken kun je kijken op onze website.

Er zijn wel een aantal praktijken die gespecialiseerd zijn in bepaalde behandelingen. Zo is Ling Zhi praktijk voor traditionele Chinese geneeskunde bijvoorbeeld gespecialiseerd in het bestrijden van problemen aan de neus. Als je dus last hebt van een voorhoofdsholte ontsteking, een bijholte ontsteking, hooikoorts, snurken, langdurige verstoppingen of het verlies van je reuk-en smaakvermogen dan kun je wellicht hier het beste terecht.

Daarnaast is er ook nog een acupunctuur praktijk in Rotterdam die gespecialiseerd is in de voeding en leefstijl van de vrouw, namelijk De Bron Acupunctuur. Je wordt hier geholpen door Jose en zij is gespecialiseerd om vrouwen te helpen die last hebben van de overgang, hevige menstruaties, borstkanker, zwangerschap, vermoeidheid, stress en zwanger worden. Natuurlijk kan acupunctuur niet alles oplossen. Zo kan het bijvoorbeeld niet borstkanker genezen, maar het kan je wel ondersteunen bij je behandelingen. Bij je zwangerschap kan het helpen om de geboorte voor te bereiden, om misselijkheid tegen te gaan, om een stuitligging te veranderen, om de bevalling op gang te helpen of om om te gaan met een miskraam.

Acupunctuur opleiding in Rotterdam

Heeft de acupunctuur je interesse geprikkeld en zou je graag zelf een opleiding volgen tot acupunctuur? Daarvoor hoef je tegenwoordig gelukkig niet meer helemaal af te reizen naar Azië, want het is ook gewoon mogelijk in Rotterdam! Je kunt kiezen voor een tweejarige opleiding waarin je alles leert, maar het is ook mogelijk om te gaan voor een cursus die een paar weken, paar dagen of zelfs één dag duurt. In zo’n korte cursus krijgt je dan les over een specifieke behandeling of probleem. Aan het einde van deze cursussen en opleidingen krijg je dan een erkend certificaat of diploma. Voor een fijn overzicht van alle opleidingen die je kunt volgen in Rotterdam, kun je kijken in onze acupunctuur gids. Hiermee kun je je verder verdiepen in de mogelijke opties.

Wil je nog meer leren over Acupunctuur?

Bekijk dan het Acupunctuur Handboek eens. In dit handboek leer je namelijk álles over deze krachtige geneeswijze. Dit e-book van 100+ pagina’s zit boordevol inspiratie, kennis & inzichten over Acupunctuur.

Klik hier om het Acupunctuur Handboek te bekijken →

 

Bronnen:

Mis je een bron, of wil je een waardevolle verwijzing toevoegen? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Acupunctuur Handboek

Acupunctuur gids sidebar

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Acupunctuur. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die heel breed ingezet kan worden. Zo kan het helpen tegen lichamelijke klachten, maar ook tegen mentale klachten. Zelfs chronische pijnklachten kunnen goed behandeld worden. Dat wil niet zeggen dat acupunctuur alles kan...

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur mag dan wel een traditionele Chinese geneeswijze zijn, hij wordt ook in Nederland volop toegepast. Het is dan ook een manier van behandelen die voor heel veel mensen goed helpt. Zo is er een aanzienlijk aantal klachten, waarvan er ook veel zijn opgenomen...

Acupunctuur Gids

“Wow! Alles wat ik over Acupunctuur wilde weten in één compleet e-book!”

Acupunctuur Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Acupunctuur!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Acupunctuur inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Acupunctuur, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je profiteren van de kracht van Acupunctuur?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Acupunctuur Handboek perfect voor jou. Het handboek zit vol informatie en tips. 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste
informatie over acupunctuur.

47.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 47.000
unieke bezoekers Acupunctuur.works.

Kwalitatieve artikelen

Onze kennisbank beschikt over
uitgebreide, kwalitatieve artikelen.