www.acupunctuur24.nl | Steden | Acupunctuur in Eindhoven
acupunctuur eindhoven

Acupunctuur in Eindhoven

⏱ Leestijd: 8 minuten

Voor gezondheidsklachten hoef je lang niet altijd naar de dokter of naar de fysiotherapeut. Soms zijn ze namelijk ook op te lossen met acupunctuur. Het lijkt misschien gek dat een heleboel zeer kleine naaldjes zo’n verschil kunnen maken. Acupunctuur kan dan ook zeker niet alles oplossen, maar het kan zeker wel helpen tijdens een behandeling en kan bepaalde klachten verminderen of soms zelfs helemaal laten verdwijnen. Het is niet voor niets een geneeswijze die al duizenden jaren wordt gebruikt! Op deze pagina lees je voor wie acupunctuur allemaal geschikt is, wat de kosten van een behandeling ongeveer zijn en waar je in Eindhoven een geschikte acupuncturist kunt vinden.

Bij welke klachten is acupunctuur in Eindhoven in te zetten?

Acupunctuur is dan wel een alternatieve vorm van geneeswijze, het is wel erg breed inzetbaar en kan bij heel veel klachten helpen om deze te verminderen of te laten verdwijnen. Het wordt dan ook toegepast om zowel mentale als fysieke klachten te behandelen. Deze klachten kunnen erg uiteenlopen. Acupunctuur is dus toe te passen op een breed scala aan ziektes en aandoeningen. De WHO, World Health Organization, heeft een lijst opgesteld met hierop aandoeningen die goed te behandelen zijn met acupunctuur. Een aantal voorbeelden van die aandoeningen zijn:

 • Luchtwegen: bij last van een verkoudheid, hyperventilatie, een allergische verkoudheid, bronchitis, hooikoorts, astma, hoest of kortademigheid kun je ervoor kiezen om dit aan te pakken met een acupunctuur behandeling.
 • Maag/darm: verschillende klachten aan de maag en aan de darmen zoals misselijkheid, aambeien, een slechte eetlust, constipatie, overgeven, diarree, zuurbranden, galaandoeningen, oprispingen of opboeren en maagpijn kunnen aangepakt worden door middel van acupunctuur.
 • Borst: aandoeningen zoals spanning op de borst, opgezette of pijnlijke flanken, een vol gevoel van de borst, angina pectoris, pijn op de borst of hartkloppingen kunnen deels of helemaal verholpen worden met acupunctuur.
 • Hoofd: klachten aan het hoofd kunnen heel erg vervelend zijn. Gelukkig zijn aandoeningen zoals hoofdpijn, een zwaar gevoel in het hoofd hebben, migraine, duizeligheid zoals Meniere, lokale haaruitval en aangezichtspijn goed te behandelen met acupunctuur.
 • Gewrichten: er zijn vele aandoeningen aan de gewrichten die verholpen kunnen worden met acupunctuur. Denk hierbij een stijfheid, reumatische aandoeningen, krachtsvermindering, een tenniselleboog, bewegingsbeperkingen, gewrichtsontstekingen, trillingen, RSI, verstuikingen, een slijmbeursontsteking, krampen, spierreuma, artrose, pijnklachten aan de spieren en pezen en klachten aan de rug en nek.
 • Interne klachten: ook interne klachten zoals een lage bloeddruk, bloedarmoede, kouwelijkheid, een lage bloeddruk of juist een hoge bloeddruk en doorbloedingsproblemen kunnen aangepakt worden met behulp van acupunctuur.

✅  Misschien iets voor jou? In het populaire Acupunctuur Handboek vertellen we je alles over o.a. de behandeling, werking en kracht van Acupunctuur. Je kunt het handboek bekijken via deze link.

praktijk acupunctuur eindhoven

De soorten klachten waarvoor je acupunctuur kunt gebruiken, lopen dus erg uiteen. Je kunt kleine, vervelende aanklachten maar ook hele serieuze. Voel je dus niet te min als je denkt dat jouw klacht niet ‘ernstig’ genoeg is om hiervoor naar een acupuncturist te gaan. Als jij er last van hebt en het jou belemmert in je dagelijkse leven, dan is dat al reden genoeg om er iets aan te doen. Je kunt zelfs naar een acupuncturist gaan als je helemaal geen last hebt van een bepaalde aandoening of klacht. Acupunctuur zorgt er namelijk voor dat je geest en lichaam in balans blijven en dat de energie in je lichaam goed rond kan stromen. Als je dit dus af en toe doet, zorg je ervoor dat je lichaam en geest in topconditie blijven en kun je op deze manier voorkomen dat er vervelende aandoeningen ontstaan.

Voor wie is acupunctuur geschikt?

Acupunctuur is voor iedereen geschikt. Van jong tot oud, iedereen kan baat hebben bij deze vorm van genezing. Wist je dat acupunctuur zelfs mogelijk is voor dieren? Zo kun je ook gewoon met je hond, kat of paard naar een acupuncturist wanneer zij last hebben van bepaalde lichamelijke of fysieke klachten. Acupunctuur is dus echt voor iedereen geschikt.

Ook voor vrouwen die zwanger zijn, is acupunctuur veilig om te gebruiken. Sterker nog, het kan je zelfs helpen! Acupunctuur is namelijk ook in te zetten bij zwangerschapsklachten zoals misselijkheid en zure oprispingen. Daarnaast kan het ook voor en na de zwangerschap nog helpen. Zo kan het je helpen wanneer je problemen ervaart om zwanger te worden. Verder kun je acupunctuur ook toepassen wanneer je baby in een stuitligging ligt, om de bevalling op te wekken, om te helpen met pijn na de bevalling, om de borstvoeding te stimuleren en om borstontstekingen te behandelen.

Waar in Eindhoven kan ik acupuncturisten vinden?

Er zijn verschillende plekken in Eindhoven waar je terecht kunt als je graag een acupunctuur behandeling wil ondergaan. Natuurlijk zijn er in het centrum een aantal praktijken te vinden waar je terecht kunt. Zo heb je het Quanjian Gezondheidscentrum. Deze praktijk is gelegen aan de Stationsweg en biedt naast acupunctuur ook nog onder andere cupping, Tui Na massage, Khan stoom, guasha, Chinese kruidentherapie aan. Andere opties in het centrum van Eindhoven zijn Gezondheidspraktijk Jing Luo aan de Kleine Berg en Fu Yuan Tang Acupunctuur Praktijk aan de Willem de Zwijgerstraat.

Ook in Woensel zijn er verschillende acupuncturisten te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld Acupunctuur Eindhoven aan de Airbornelaan. Deze praktijk heeft ook nog twee locaties vlakbij Eindhoven, namelijk in Valkenswaard en Son en Breugel. Daarnaast heb je ook nog Ben Cao Chinees Medisch Centrum aan het Wijngaardplein. Hier kun je terecht voor acupunctuur, maar ook voor een Tui Na massage, een voet reflex zone therapie en een cupping behandeling. Tot slot heb je in Woensel ook nog Liú Tong Acupunctuur aan de Generaal Bentinckstraat.

Wanneer je voor of na je acupunctuur behandeling nog even helemaal tot rust kunt komen, kun je het beste naar de Marconilaan in Eindhoven. Hier vind je Acupunctuur Praktijk Eindhoven waar je terecht kunt voor acupunctuur, maar ook voor een heerlijke massage of voor een yoga les. Er worden hier ook shiatsu massages gegeven. Dit is een vorm van masseren die erg lijkt op acupunctuur. Er wordt hierbij namelijk ook uit gegaan van dezelfde drukpunten als bij acupunctuur, alleen worden er dan dus geen naalden in het lichaam gestoken, maar worden de drukpunten gemasseerd. Op deze manier worden ook de blokkades in de meridianen opgeheven en de geest en het lichaam weer terug in balans gebracht.

Wat zijn de kosten van een acupunctuur behandeling in Eindhoven?

De kosten van een acupunctuur behandeling in Eindhoven verschillen enorm. Bij elke praktijk wordt er namelijk een ander tarief gehanteerd. Soms ben je voor €40,- al klaar terwijl je op een andere locatie misschien wel €70,- betaalt voor een behandeling. Meestal betaal je voor de eerste behandeling meer dan voor de rest van de behandelingen. Dat komt omdat je dan ook een intake gesprek hebt. Tijdens dit gesprek wordt er niet alleen besproken wat je klachten precies zijn, maar ook hoe deze eventueel zijn ontstaan. Zo wordt er ook gekeken naar je dagelijkse leven en bijvoorbeeld je dieet of je hobby’s. Op deze manier krijgt de behandelaar een goed en compleet beeld van je en kan hij of zij een geschikte behandeling bedenken.

Vervolgens betaal je dus meestal voor de rest van de behandelingen wat minder. Over het algemeen duurt zo’n behandeling 45 minuten tot een uur. Soms kunnen ze echter ook langer duren. In sommige gevallen duurt een behandeling wel twee uur. De acupuncturist bepaalt ook hoeveel behandelingen je nodig hebt. Gemiddeld kan een aandoening met zo’n vijf behandelingen verholpen zijn, maar het kan ook zijn dat je er meer of minder nodig hebt. Je lichaam verandert natuurlijk na elke behandeling een beetje omdat de blokkades steeds beter op worden geheven en je energie beter rond kan stromen. Daarom kan ook de behandeling elke keer een beetje veranderen. De precieze loop en de precieze duur is daarom van tevoren moeilijk te bepalen. Hierdoor is het ook lastig om te zeggen hoeveel geld je precies kwijt bent voor je acupunctuur behandeling, omdat je van tevoren dus niet weet hoe vaak je terug zal moeten gaan.

Daarnaast worden de kosten soms ook deels of helemaal vergoed door je zorgverzekeraar. Acupunctuur wordt niet opgenomen in het basispakket omdat het een alternatieve vorm van genezing is. Wel kan het opgenomen worden in je aanvullende verzekering. Dit kun je dan doen onder het kopje complementaire en alternatieve geneeswijzen. Let er wel op dat niet iedere verzekeraar acupunctuur behandelingen vergoedt. Zo zijn er ook verzekeraars die ervoor kiezen om acupunctuur niet te vergoeden. Als verzekeraars dat wel doen, zitten er vaak bepaalde eisen aan vast. De acupuncturist moet dan bijvoorbeeld ingeschreven staan bij bepaalde beroepsverenigingen. Deze verenigingen stellen eisen aan hun leden, waardoor je ook meteen zeker weet dat je te maken hebt met een geschikte acupuncturist.

Wat is de beste acupunctuur praktijk in Eindhoven?

Het is natuurlijk voor iedereen zelf om te bepalen wat nou de beste acupuncturist is die je in Eindhoven kunt vinden. Wij kunnen niet tegen jou vertellen welke het beste is, omdat iedereen een andere ervaring heeft tijdens zijn acupunctuur behandeling. Bovendien is elke klacht anders en daardoor ook elke behandeling anders. Zelfs twee mensen die met precies dezelfde klachten naar een acupuncturist gaan, kunnen allebei een totaal andere behandeling krijgen. Dat betekent dan niet dat de ene behandeling wel werkt en de andere niet, want de reden van de klachten kunnen totaal verschillend zijn.

Wat je wel kunt doen, is gericht op zoek gaan naar een acupuncturist. Wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van pijn, is Acupunctuur Praktijk De Den een goede optie voor jou. Deze is gelegen aan de Geldropseweg in Eindhoven en focust zich vooral op fysieke pijn. Het fijne aan deze behandeling is dat er maar één nodig is om te bepalen of de pijnklachten die je hebt te behandelen zijn. Als het dus niets voor jou is, hoef je ook niet veel geld en tijd aan behandelingen te verspillen. Naast fysieke pijn wordt er bij deze kliniek ook gefocust op emotionele pijn. Je krijgt dan door emoties last van lichamelijke klachten.

Heb je elk jaar weer opnieuw veel last van hooikoorts en wil je er nu eindelijk eens van af? Dan is Praktijk Eindhoven een geschikte optie voor jou. De acupuncturist van deze praktijk heeft namelijk zelf ook last gehad van hooikoorts en weet dus precies hoe je dit het beste aan kunt pakken. Als je een kinderwens hebt, maar het lukt maar niet om zwanger te worden, kun je eens kijken naar TCM Acupunctuur Eindhoven. Zij zijn hier namelijk gespecialiseerd in fertiliteit en zwanger worden, maar ook in jonge meiden en menstruatie, opvliegers en slapeloosheid. Voor een volledig overzicht van verschillende praktijken kun je kijken op www.acupunctuur24.nl.

Acupunctuur opleiding in Eindhoven

Tegenwoordig kun je natuurlijk elk beroep kiezen dat je maar wil en acupuncturist is daar dan geen uitzondering op. Je kunt ook gewoon vlakbij Eindhoven zo’n opleiding volgen, namelijk in Best. Dit kan bij de Total Health Academy. Dit is een opleiding die drie jaar volgt en daar zit ook de basis vakopleiding bij. In het eerste jaar begin je ook al meteen met praktijklessen. Ook de rest van de opleiding is praktisch van opzet. Natuurlijk komen ook de filosofie en de theorie van deze Chinese vorm van geneeskunde uitgebreid aan bod. Naast acupunctuur leer je tijdens deze opleiding ook andere ondersteunende authentieke Chinese therapieën zoals Moxa, Guasha en Cupping. Moxa is een techniek waarbij warmte in het lichaam wordt gebracht door middel van bijvoet kruiden. Bij cupping wordt de huid vacuüm gezogen en bij Guasha wordt er met een speciale steen over de huid geschraapt om deze te verzorgen.

Tijdens het eerste jaar leer je vooral de basis van acupunctuur. Je leert dan de basis acupunctuur technieken en hoe de meridianen gelokaliseerd kunnen worden. Het tweede jaar is het verdiepingsjaar. Het accent ligt bij dit jaar vooral op de Chinese pathologie, de functie en lokalisatie van alle acupunctuurpunten, de verschillende soorten meridianen en speciale acupunctuur technieken. Het derde jaar van de opleiding is het specialisatiejaar. Hierin worden onderwerpen behandeld die veel voorkomen in de praktijk. Daarnaast wordt de stof nog uitgebreider zodat je je kunt specialiseren in de materie. Ook wordt er veel geoefend met de praktische vaardigheden. Voor meer informatie over acupunctuur opleidingen in Eindhoven kun je onze acupunctuur gids raadplegen.

Wil je nog meer leren over Acupunctuur?

Bekijk dan het Acupunctuur Handboek eens. In dit handboek leer je namelijk álles over deze krachtige geneeswijze. Dit e-book van 100+ pagina’s zit boordevol inspiratie, kennis & inzichten over Acupunctuur.

Klik hier om het Acupunctuur Handboek te bekijken →

 

Bronnen:

Mis je een bron, of wil je een waardevolle verwijzing toevoegen? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Acupunctuur Handboek

Acupunctuur gids sidebar

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Acupunctuur. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die heel breed ingezet kan worden. Zo kan het helpen tegen lichamelijke klachten, maar ook tegen mentale klachten. Zelfs chronische pijnklachten kunnen goed behandeld worden. Dat wil niet zeggen dat acupunctuur alles kan...

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur mag dan wel een traditionele Chinese geneeswijze zijn, hij wordt ook in Nederland volop toegepast. Het is dan ook een manier van behandelen die voor heel veel mensen goed helpt. Zo is er een aanzienlijk aantal klachten, waarvan er ook veel zijn opgenomen...

Acupunctuur Gids

“Wow! Alles wat ik over Acupunctuur wilde weten in één compleet e-book!”

Acupunctuur Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Acupunctuur!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Acupunctuur inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Acupunctuur, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je profiteren van de kracht van Acupunctuur?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Acupunctuur Handboek perfect voor jou. Het handboek zit vol informatie en tips. 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste
informatie over acupunctuur.

47.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 47.000
unieke bezoekers Acupunctuur.works.

Kwalitatieve artikelen

Onze kennisbank beschikt over
uitgebreide, kwalitatieve artikelen.