www.acupunctuur24.nl | Steden | Acupunctuur in Den Haag
acupunctuur den haag

Acupunctuur in Den Haag

⏱ Leestijd: 8 minuten

Last van je nek, slapeloosheid of kun je je niet concentreren wanneer je dat wel graag zou willen? Je kunt hiervoor natuurlijk naar de huisarts of zelf proberen om deze problemen aan te pakken, maar je kunt er ook voor kiezen om een acupunctuur behandeling te ondergaan. Deze oosterse geneeswijze is al ruim 2500 jaar oud en is niet voor niets nog steeds zo populair. Er zijn in Den Haag dan ook verschillende plekken waar je terecht kunt voor een fijne acupunctuur behandeling. De lijst van klachten die op te lossen zijn met acupunctuur, lijkt wel eindeloos. Houd er wel rekening mee dat acupunctuur niet voor iedereen een wondermiddel is en dat het niet chronische en ernstige ziektes op kan lossen. Het kan echter wel voor veel mensen een uitkomst zijn en klachten verminderen of zelfs helemaal doen verdwijnen.

Bij welke klachten is acupunctuur in Den Haag in te zetten?

Ondanks dat acupunctuur geen erkend medisch beroep is in Nederland, wordt het wel vaak gebruikt als geneeswijze. Het behoort namelijk tot de alternatieve geneeswijzen. Dat wil zeggen dat je de theoretische achtergrond van de acupunctuur niet helemaal kunt vergelijken met de westerse geneeskunde die juist een natuurwetenschappelijke basis heeft. Dat komt omdat er bij acupunctuur uit wordt gegaan van meridianen , oftewel energiebanen, in het lichaam en dat de energie van de mens hier doorheen stroomt. Deze meridianen zijn niet zichtbaar voor het oog. Hierdoor gelooft niet iedereen in acupunctuur, maar dat betekent niet dat het helpt.

✅  Misschien iets voor jou? In het populaire Acupunctuur Handboek vertellen we je alles over o.a. de behandeling, werking en kracht van Acupunctuur. Je kunt het handboek bekijken via deze link.

praktijk acupunctuur den haag

Voor veel mensen werkt het namelijk wel en dat is natuurlijk ook de reden dat er zoveel praktijken te vinden zijn over de hele wereld en dus ook in Den Haag. Je kunt deze vorm van genezing dan ook inzetten voor heel veel verschillende klachten. De WHO, World Health Organization, heeft een lijst samengesteld met meer dan vijftig aandoeningen die vaak voorkomen en die goed te behandelen zijn met acupunctuur. Veel praktijken vinden echter dat deze lijst niet helemaal compleet is en dat er nog veel meer klachten zijn die goed aangepakt kunnen worden met acupunctuur. Als je dus een klacht hebt die niet op deze lijst staat vermeld, kun je altijd naar de praktijk bellen om te vragen of jouw klacht ook geholpen kan worden.

Deze klachtenbeelden zijn volgens de WHO goed te verhelpen met acupunctuur in Den Haag:

 • Huid: transpiratieproblemen, jeuk, zweren, steenpuisten, eczeem, acne, droge huid, gordelroos, psoriasis en zweren.
 • Ledematen: koude ledematen, vochtophoping en een zwaar gevoel.
 • Hoofd: hoofdpijn, een zwaar gevoel in het hoofd, lokale haaruitval, duizeligheid en aangezichtspijn.
 • Gynaecologie: gespannen en pijnlijke borsten, witte vloed, bepaalde vormen van onvruchtbaarheid, menstruatieklachten, overgangsklachten en premenstruele klachten (PMS).
 • Gewrichten: fibromyalgie (spierreuma), pijnklachten, krachtsvermindering, gewrichtsontstekingen, tenniselleboog, stijfheid, reumatische aandoeningen, bewegingsbeperkingen, RSI, trillingen, verstuikingen, krampen, artrose, slijmbeursontsteking, spieren/pezen pijnklachten en nek- en rugklachten.
 • Oog: slechtziendheid, ontstoken ogen, wazige vleken zien, jeukende ogen, branderige ogen, tranende ogen en droge ogen.
 • Verslavingen: drugsverslaving, rookverslaving, alcoholverslaving en een eetverslaving.

Zoals je ziet zijn zowel lichamelijke als mentale klachten goed te behandelen met acupunctuur. Dat komt omdat er bij acupunctuur dus uit wordt gegaan van de energie die door de meridianen stroomt. Als je lichaam en geest goed in balans zijn, zijn beide ook helemaal gezond. Wanneer deze energiebanen geblokkeerd worden, kan de energie niet meer goed doorstromen en ontstaan er problemen in het lichaam en in de geest. Deze zijn dan niet in balans, waardoor er dus klachten ontstaan. Dit betekent ook dat je tijdens een behandeling niet alleen op de plek van het probleem behandeld wordt. Als je bijvoorbeeld last hebt van je rechterknie, dan wordt er niet alleen gefocust op de rechterknie, maar ook op de rest van het lichaam. Dit blokkade in het meridiaan kan namelijk ook op een andere plek in het lichaam zitten.

Je kunt acupunctuur natuurlijk gebruiken om bepaalde klachten op te lossen of om deze te doen verminderen, maar je kunt het ook preventief inzetten. Wanneer je regelmatig een acupunctuur behandeling ondergaat, blijven je lichaam en geest in balans met elkaar waardoor ziektes of aandoeningen voorkomen kunnen worden. Door acupunctuur wordt je fitter, wordt je natuurlijke weerstand beter, wordt je levenslust geprikkeld en je pijngrens verhoogd. Bovendien heeft acupunctuur weinig tot geen bijwerkingen en is het voor iedereen veilig om te ondergaan, ook voor zwangere vrouwen.

Waar in Den Haag kan ik acupuncturisten vinden?

Er zijn veel plekken in Den Haag waar je een geschikte acupuncturist kunt vinden die jou kan helpen bij je klachten. Zo heb je in het centrum bijvoorbeeld in één straat twee acupunctuur zaken zitten. Zo heb je de Beijing Tong Ren Tang Den Haag waar alleen maar Aziatische mensen werkzaam zijn. Je kunt hier terecht voor een acupunctuur behandeling of een heerlijke massage. Daarnaast heb je in deze straat ook nog de Netherlands Yeahcome Health Care B.V. Van dit bedrijf zijn er franchises te vinden in Europa, Azië en Amerika.

In de wijk Valkenboskwartier vind je de Goudenregenstraat en in deze straat in Den haag kun je terecht bij de Ben Cao praktijk voor al je klachten. Dit is een klein familiebedrijf dat gespecialiseerd is in acupunctuur en de Tui Na Massage.

In de wijk Ypenburg vind je het Centrum voor Hijama & Acupunctuur Den Haag aan de Patrijsplantsoen. Een andere praktijk in deze wijk is Acupunctuur Ypenburg aan de Weidevogellaan. In de Zuidwal, aan de Wagenstraat vind je Acupunctuur Den Haag. Dit is een Chinees Gezondheidscentrum dat gerund wordt door arts- acupuncturist D. Wang en Chinese arts en acupuncturist H.Q. Wang. H.Q. Wang heeft zijn opleiding tot acupuncturist gevolgd aan de Shanghai University. In de wijk Zeeheldenkwartier vind je Chinese Acupunctuur Praktijk Yao. Deze wordt gerund door de Chinese Dhr Yao die in China zeven jaar lang de Traditionele Chinese Geneeskunde heeft voltooid. Naast acupunctuur maakt hij bij ingewikkeldere klachten ook gebruik van andere middelen zoals moxibusie en Chinese kruiden.

Wat zijn de kosten van een acupunctuur behandeling in Den Haag?

De kosten van een acupunctuurbehandeling in Den Haag verschillen per praktijk. Zo heb je praktijken waar je al voor €50,- een behandeling van een uur kunt ondergaan, maar het kan ook goed dat je zo’n €80,- of zelfs nog meer betaalt voor een behandeling bij een andere praktijk. Het is niet nodig om een aanbeveling van de huisarts te krijgen om in aanmerking te komen voor een acupunctuur behandeling. Je kunt gewoon naar een praktijk bellen en een afspraak inplannen.

Helaas valt acupunctuur niet onder de basisverzekering omdat het een alternatieve vorm van geneeswijze is. Echter zijn veel praktijken wel aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Chinese Geneeswijzen YI. Hierdoor kun je bij veel ziektekostenverzekeraars de kosten voor je behandelingen wel deels of zelfs helemaal declareren. Dit hangt dan natuurlijk wel af van je polisvoorwaarden. Je kunt acupunctuur namelijk wel opnemen in je aanvullende verzekering, zodat je goedkoper uit bent. Dit kan onder het kopje alternatieve en complementaire geneeswijzen. Controleer eerst in hoeverre jouw aanvullend pakket van je zorgverzekering een acupunctuur behandeling dekt voordat je een afspraak inplant.

Er zijn een aantal beroepsverenigingen waar de acupuncturist lid van kan worden die door de meeste zorgverzekeraars wel erkend worden. De acupuncturist van je keuze moet dus voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen die op worden gelegd door de beroepsverenigingen binnen de wereld van de acupunctuur. Zo heb je de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV), de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (ZHONG of de NVTCG), de Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen Yi (NBCG YI), de Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland (WAVAN) en de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG). De meeste acupuncturisten zitten wel aangesloten bij zo’n vereniging.

Wat is de beste acupunctuur praktijk in Den Haag?

Wat nou precies de beste acupunctuur praktijk in Den Haag is, is lastig om te zeggen. Er zijn namelijk veel verschillende praktijken, behandelingen en klachten. Elke acupuncturist gaat weer op een andere manier te werk en elke klacht moet weer anders behandeld worden. Geen een behandeling is hetzelfde, ook niet wanneer twee mensen wel dezelfde klachten hebben. De oorsprong van deze klachten kunnen namelijk heel anders zijn. Er zijn wel acupunctuur praktijken die zich gespecialiseerd hebben in een bepaald gebied, waardoor je zou kunnen zeggen dat ze beter zijn op dat gebied dan andere praktijken. Kijk voor een volledig overzicht van praktijken voor acupunctuur in Den Haag op www.acupunctuur24.nl.

Zo heb je bijvoorbeeld de Acupuncture & Herbs Clinic aan de Benoordenhoutseweg in Den Haag. Hier weten ze precies hoe je acupunctuur het beste in kunt zetten als je obesitas aan wil pakken. Zij zeggen ook dat eerdere studies aan hebben getoond dat acupunctuur ervoor zorgt dat de hormonen Ghrelin en Leptine, de ‘obesitas hormonen’ worden gereguleerd en dat acupunctuur bekend staat om het vermogen om de spijsvertering van het lichaam te versterken. Wanneer je dus acupunctuur wil gebruiken om af te vallen, is dit wellicht een goede praktijk om heen te gaan voor je behandelingen.

Daarnaast zijn er ook nog andere dingen waar je op kunt letten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar verschillende reviews van eerdere cliënten. Deze kun je vinden op de website van de therapeut, maar er zijn ook onafhankelijke websites waar je deze reviews kunt lezen. Daarnaast kun je er ook via via nog wel eens achter komen hoe een specifieke acupuncturist bevalt. Als mensen erg ontevreden zijn over een bepaalde kliniek, is dit natuurlijk een teken dat je misschien maar beter verder kunt kijken. Toch moet je je niet blindelings op deze reviews af gaan. Als een kliniek bijvoorbeeld een heleboel goede recensies krijgt en één slechte, dan ligt dit misschien niet aan de therapeut maar aan de persoon die de recensie achterlaat.

Er zijn dus verschillende dingen waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar een acupuncturist die geschikt is voor jou:

 • Is de kliniek of de behandelaar aangesloten bij bepaalde verenigingen?
 • Heeft de kliniek een bepaalde specialisatie die aansluit op jouw klachten?
 • Kijk naar de reviews.
 • Kijk ook naar de ervaring van de behandelaar. Natuurlijk moet iedereen ergens beginnen, maar het kan je geruststellen wanneer de behandelaar al flink wat jaren ervaring heeft.
 • Luister naar je gevoel. Het klinkt misschien heel logisch, maar wanneer je bij het intakegesprek al je niet helemaal op je gemak voelt bij een therapeut, dan is het wellicht niet de juiste optie voor jou. Dit betekent niet dat de therapeut in kwestie niet goed zijn werk doet of dat het aan jou ligt, maar de klik moet er gewoon zijn. Als dat niet het geval is, kan dit in de weg staan van je behandeling.

Acupunctuur opleiding in Den Haag

Als je acupuncturist wil worden, hoef je hiervoor gelukkig helemaal niet af te reizen naar China om dit te leren. Het kan namelijk ook gewoon in Den Haag! Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die je kunt volgen in Den Haag. Over het algemeen duurt een opleiding zo’n twee jaar. In het eerste jaar leer je dan vooral heel veel over de geschiedenis van acupunctuur, over de verschillende naaldtechnieken en over de meridianen en waar deze zich precies in het lichaam liggen en hoe zij verbonden zijn met al je organen. In het tweede jaar wordt er dan wat dieper in gegaan op het analyseren en behandelen van bepaalde aandoeningen en ziektebeelden waarvoor mensen vaak naar een acupunctuur praktijk gaan.

Een voorbeeld van een opleiding waar je de leer van de acupunctuur kunt leren, is de Academie Ars Medica in Den Haag. Tijdens een opleiding ga je dus diep in op de materie en word je opgeleid tot een acupuncturist. Je kunt echter ook een cursus volgen. Deze duurt dan een dag, een aantal dagen of een aantal weken en je leert hierbij vaak een bepaalde tak van de acupunctuur. Zo focus je je bijvoorbeeld vooral op problemen aan de nek of depressieve klachten. Hiermee kun je je kennis uitbreiden en een betere behandeling aanbieden aan je klanten. Verdiep je verder in onze acupunctuur gids om te kijken waar ergens in Den Haag jij een opleiding kunt volgen tot acupuncturist.

Wil je nog meer leren over Acupunctuur?

Bekijk dan het Acupunctuur Handboek eens. In dit handboek leer je namelijk álles over deze krachtige geneeswijze. Dit e-book van 100+ pagina’s zit boordevol inspiratie, kennis & inzichten over Acupunctuur.

Klik hier om het Acupunctuur Handboek te bekijken →

 

Bronnen:

Mis je een bron, of wil je een waardevolle verwijzing toevoegen? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Acupunctuur Handboek

Acupunctuur gids sidebar

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Acupunctuur. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die heel breed ingezet kan worden. Zo kan het helpen tegen lichamelijke klachten, maar ook tegen mentale klachten. Zelfs chronische pijnklachten kunnen goed behandeld worden. Dat wil niet zeggen dat acupunctuur alles kan...

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur mag dan wel een traditionele Chinese geneeswijze zijn, hij wordt ook in Nederland volop toegepast. Het is dan ook een manier van behandelen die voor heel veel mensen goed helpt. Zo is er een aanzienlijk aantal klachten, waarvan er ook veel zijn opgenomen...

Acupunctuur Gids

“Wow! Alles wat ik over Acupunctuur wilde weten in één compleet e-book!”

Acupunctuur Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Acupunctuur!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Acupunctuur inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Acupunctuur, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je profiteren van de kracht van Acupunctuur?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Acupunctuur Handboek perfect voor jou. Het handboek zit vol informatie en tips. 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste
informatie over acupunctuur.

47.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 47.000
unieke bezoekers Acupunctuur.works.

Kwalitatieve artikelen

Onze kennisbank beschikt over
uitgebreide, kwalitatieve artikelen.