www.acupunctuur24.nl | Steden | Acupunctuur in Arnhem
acupunctuur arnhem

Acupunctuur in Arnhem

⏱ Leestijd: 8 minuten

Acupunctuur mag dan wel een oosterse geneeswijze zijn, maar wist je dat de naam acupunctuur uit het Latijn komt? Acus betekent naald en punctum betekent prik. Acupunctuur wordt vooral in China toegepast en dat is ook niet heel gek, want daar komt het vandaan. Tegenwoordig kun je het ook zo’n beetje overal in Nederland laten doen. Zo zitten er bijvoorbeeld in Arnhem ook verschillende acupuncturisten waar je terecht kunt voor een fijne behandeling. Waar dat precies kan, wat de beste optie is en hoe veel een behandeling ongeveer kost, lees je hier.

Bij welke klachten is acupunctuur in Arnhem in te zetten?

Het fijne van acupunctuur is dat je het bij ontzettend veel klachten in kunt zetten. Deze kunnen heel erg uiteenlopen, van simpele fysieke klachten zoals pijn aan de nek tot ingewikkelde psychische klachten zoals depressieve gevoelens. Je kunt acupunctuur ook preventief inzetten. Het wordt dan juist gebruikt om de algehele gezondheid te verbeteren en om ervoor te zorgen dat je lichaam en geest in topconditie blijven. De WHO heeft een lijst opgesteld van alle klachten die goed te behandelen zijn met acupunctuur. Een aantal voorbeelden van deze klachten zijn:

 • Het prikkelbare darm syndroom
 • Een coma
 • Verlamming, progressieve bulbaire en pseudobulbar,
 • Kleurenblindheid
 • Doofheid
 • Blaasstoornissen bij dwarslaesie
 • Obstructie van de kleinere luchtwegen
 • Schizofrenie
 • Een Zere keel
 • Een Stijve nek
 • Kaakgewricht Dysfunctie
 • Prostatitis
 • Raynaud syndroom
 • Reflex sympathische dystrofie of chronisch regionaal pijn syndroom
 • Jichtartritis
 • Aangezichtsspasme
 • Hepatitis B – virus dragerschap
 • Hypo-ovarianism
 • Slapeloosheid
 • Oorpijn
 • Vrouwelijke onvruchtbaarheid
 • Een beroerte
 • Pijn bij kanker
 • Acne vulgaris

In totaal staan er meer dan vijftig aandoeningen op de lijst van de WHO die goed behandelbaar zijn met acupunctuur. Echter zeggen de meeste praktijken dat er nog veel meer klachten zijn die zij ook kunnen behandelen. Als jouw aandoening er dus niet tussen staat of je weet gewoon niet zeker of jouw klacht geschikt is voor acupunctuur, dan kun je het beste gewoon even contact opnemen met een praktijk om te vragen of zij jou kunnen helpen. Acupunctuur is geschikt voor iedere leeftijd om te gebruiken en kan ook gewoon bij zwangere vrouwen gebruikt worden. Het heeft geen bijwerkingen.

✅  Misschien iets voor jou? In het populaire Acupunctuur Handboek vertellen we je alles over o.a. de behandeling, werking en kracht van Acupunctuur. Je kunt het handboek bekijken via deze link.

praktijk acupunctuur arnhem

Onverklaarbare klachten oplossen met acupunctuur

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er ontzettend veel klachten die opgelost kunnen worden dankzij acupunctuur. Ook wanneer je klachten hebt die je niet echt kunt verklaren en dus niet weet waar ze vandaan komen, kunnen opgelost worden met acupunctuur. Misschien is acupunctuur in dit geval juist wel beter dan de Westerse geneeskunde, omdat hier alles gebaseerd is op feiten en op onderzoek. Je kunt bijvoorbeeld klachten krijgen zoals vermoeidheid, slapeloosheid of stress die zich uiten door pijn in het lichaam.

Deze dingen kunnen zich echter ook opslaan in je lichaam. Zo kan bijvoorbeeld stress op een plek in je lichaam gaan zitten, bijvoorbeeld in je knie, waardoor je op die plek van veel klachten krijgt. Dit geldt ook zo voor emotionele spanningen zoals onrust, angsten of concentratieproblemen. Ook andere pijnen die niet te herleiden zijn of psychische klachten kunnen zich opslaan in je lichaam. Doordat er met acupunctuur het hele lichaam aan wordt gepakt, kunnen ook deze onverklaarbare klachten opgelost worden. Pijn in de knie heeft dus niet altijd met de knie te maken, maar dit kan ook komen doordat er ergens anders in je lichaam niet goed zit. Wanneer je dus niet zo goed weet wat je moet doen om maar van die onverklaarbare klachten af te komen, kan het dus geen kwaad om acupunctuur eens uit te proberen.

Waar in Arnhem kan ik acupuncturisten vinden?

Als je in Arnhem woont, hoef je niet heel ver te fietsen om bij je acupunctuur behandeling te komen. Er zijn namelijk genoeg opties waar je terechtkunt. Zo heb je in het centrum van de stad bijvoorbeeld Acupunctuur Praktijk Parkstraat. Deze zit zoals je al kunt raden aan de Parkstraat. Daarnaast heb je ook nog Praktijk voor Acupunctuur Ilse Tomassen. Zij heeft twee locaties, namelijk aan de Onder de Linden en aan de Broekstraat in Arnhem.

Ook in Arnhem Zuid zijn er verschillende acupunctuur praktijken waar je terecht kunt. Zo heb je bijvoorbeeld Acupunctuur Praktijk Benbiao Arnhem. Deze is gevestigd aan de Venlosingel. Een andere optie in Arnhem Zuid is Teishin – Japanse acupunctuur. Deze praktijk kun je vinden aan de Akkerwindestraat. Tot slot vind je in Arnhem Zuid ook nog Qi-Point Praktijk voor Acupunctuur aan de Eernewoudeweg. Kijk op onze website www.acupunctuur24.nl voor een compleet overzicht van praktijken in Arnhem.

Wat zijn de kosten van een acupunctuur behandeling in Arnhem?

Elke acupunctuur praktijk in Arnhem hanteert natuurlijk hun eigen tarieven, waardoor de kosten ook elke keer verschillend zijn. Zo betaal je bij de ene acupunctuur praktijk zo’n €70,- per behandeling, terwijl je ergens anders wel €100,- of maar €50,- per behandeling betaalt. Acupunctuur wordt niet vergoed door de basisverzekering, dus de kans dat je zelf voor je behandeling moet betalen, is zeker aanwezig. Wel kun je ervoor kiezen om acupunctuur op te nemen in je aanvullende verzekering en in dit geval worden de kosten wel deels of helemaal gedekt door je zorgverzekeraar.

Wanneer je kiest voor een aanvullende dekking, moet je dit aanvinken onder het kopje alternatieve en complementaire geneeswijzen. Let er wel op dat je, voordat je een afspraak maakt bij een acupuncturist, of jouw aanvullende pakket de behandeling wel voldoende dekt. Daarnaast moet je er ook nog op letten dat je zorgverzekeraar überhaupt de behandeling bij jouw gekozen praktijk wel dekt. Verzekeraars kunnen namelijk eisen stellen aan de praktijk die jij kiest. Zo moeten ze soms aangesloten zijn bij bepaalde beroepsverenigingen. Een aantal van deze verenigingen zijn:

 • De NVA: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur
 • De AVIG: Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde
 • De WAVAN: Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur
 • De NVTCG: Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze wordt ook wel ZHONG genoemd.
 • De NBCG Yi: Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen Yi.

De reden dat sommige zorgverzekeraars eisen dat de acupuncturisten aangesloten zitten bij zo’n beroepsvereniging, is omdat je dan zeker weet dat je te maken hebt met een acupuncturist van kwaliteit. Deze verenigingen leggen namelijk bepaalde eisen op aan hun leden, waardoor je dus zeker weet dat je goed zit. Er zijn ook zorgverzekeraars die sommige beroepsverenigingen niet erkennen. Daarnaast zijn er ook nog zorgverzekeraars die ervoor kiezen om nooit acupunctuur te vergoeden, zoals ZieZo, Ditzo, de FBTO en Just.

Wat is de beste acupunctuur praktijk in Arnhem?

Wat de beste acupunctuur praktijk in Arnhem is, kan natuurlijk niet iemand anders voor jou bepalen. Dit is echt iets wat je zelf moet beslissen, omdat iedereen simpelweg een andere ervaring heeft bij een behandeling. Zo kan jij bijvoorbeeld helemaal fan zijn van een praktijk terwijl je buurvrouw het helemaal niks vond. Bovendien wordt elke klacht op een andere manier aangepakt, omdat ook elke klacht een andere oorzaak kan hebben. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar een acupuncturist.

Zo kun je bijvoorbeeld heel specifiek op zoek gaan naar een acupuncturist die gespecialiseerd is in jouw probleem. Heb je bijvoorbeeld last van tinnitus of lukt het maar niet om zwanger te raken? Er zijn verschillende acupuncturisten die zich hier in specialiseren. Zo heb je in Arnhem Chilax, een praktijk voor vrouwen in de overgang. Er wordt bij deze praktijk vooral gekeken naar vrouwenklachten. Heb je dus last van de overgang, je menstruatie, huidproblemen, energieproblemen, slapeloosheid, seksuele problemen of stress, dan kun je hier misschien beter heen gaan dan naar een praktijk die zich niet specifiek richt op vrouwenproblemen.

Zo kies je de beste acupunctuur praktijk van Arnhem

Hierboven wordt al kort genoemd dat het lastig is om te zeggen wat nou de beste is. Hoe kies je nou de juiste acupunctuur praktijk voor jou? Er is geen test die de praktijk af kan leggen om aan jou te bewijzen hoe goed ze zijn. Gelukkig zijn er wel een aantal andere dingen die je kunt doen om de juiste therapeut te kiezen. Acupunctuur is niet per se iets waar je in moet geloven, maar het kan je wel helpen om de behandeling te bevorderen. Het is dus ook belangrijk dat je je helemaal op je gemak voelt bij je therapeut, anders kan dit de behandeling juist in de weg staan.

Ten eerste kun je natuurlijk gewoon een gesprek aan gaan. In dit gesprek zul je al snel merken of je je op je gemak voelt bij de therapeut en of jullie een goede match zijn. Als dat niet het geval is, kun je misschien beter even verder zoeken naar een andere therapeut. Wanneer je na lang wikken en wegen een therapeut hebt gekozen, komt natuurlijk de eerste behandeling. Mocht het zo zijn dat je je daarna toch niet helemaal op je gemak voelt bij de therapeut en het minder goed matcht dan je van tevoren had gedacht, dan is het niet te laat om te veranderen van therapeut. Dat geld van die eerste behandeling ben je dan natuurlijk wel kwijt, maar een behandeling volgen bij een therapeut die je niet fijn vindt, is ook zonde van je geld. Bovendien ben je dan misschien wel veel langer bezig met een behandeling omdat het allemaal niet soepel loopt.

Kijk ook vooral of de therapeut aangesloten is bij een beroepsvereniging. De meest bekende beroepsvereniging binnen de acupunctuur in Nederland is de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, oftewel de NVA. Als dit niet het geval is, kun je deze praktijk beter skippen. De meeste acupuncturisten zijn namelijk wel aangesloten bij zulke verenigingen en het geeft ook aan dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Je kunt ook kijken naar de ervaring van de acupuncturist. Natuurlijk moet je ergens een begin maken, maar de hoeveelheid ervaring zegt ook veel over de therapeut. Bovendien kan het mensen gerust stellen wanneer de therapeut al veel ervaring heeft. Het maakt in principe niet zoveel uit wanneer iemand is begonnen aan zijn opleiding tot acupuncturist. Deze leer is namelijk al zo oud, dat hij niet echt verandert en dus altijd hetzelfde blijft.

Je kunt ook nog op zoek gaan naar reviews van de praktijk. Hierdoor krijg je een goede indruk van de praktijk. Soms zetten de acupuncturisten deze zelf op hun website, soms staan ze op een onafhankelijke website. Je kunt er ook via via achter komen hoe een specifieke acupuncturist bevalt. Wanneer iemand niet tevreden is en een slechte recensie achterlaat, is dit natuurlijk geen goed signaal. Let er echter wel op dat je je niet blind staart op zo’n slechte review omdat iedereen zijn mening natuurlijk anders is. Zeker wanneer de rest van de reviews wel allemaal goed zijn, betekent niet dat één slechte review deze allemaal teniet maakt. Misschien was die therapeut gewoon geen goede match met die bepaalde persoon. Bij jou kan de ervaring natuurlijk helemaal anders zijn.

Tot slot is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je naar je gevoel luistert. Dit klinkt heel erg logisch, maar het is toch niet voor iedereen even gemakkelijk. Zo voelen sommige mensen zich opgelaten om zichzelf helemaal bloot te geven of durven ze niet om hun behandeling stop te zetten wanneer ze het gevoel hebben dat ze niet zo goed overweg kunnen met hun behandelaar. Je moet de acupuncturist natuurlijk wel een kans geven. Waarschijnlijk zal het op het begin een beetje onwennig zijn, maar na verloop van tijd zal dit heus wel verder gaan. Wie weet kun jij na een tijdje zelfs niet meer zonder acupunctuur!

Acupunctuur opleiding in Arnhem

Wil je ook graag acupuncturist worden? Dat kan natuurlijk! Tegenwoordig hoef je zo’n opleiding gelukkig niet per se in Azië te volgen, maar dat kan ook gewoon in Nederland. Er zijn verschillende steden in Nederland waar je terecht kunt voor zo’n opleiding. Dat kan natuurlijk in Amsterdam of Utrecht, maar het kan ook wat dichter bij huis. Niet in Arnhem, maar wel in Nijmegen. In deze stad vind je de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, waar je een opleiding van drie jaar kunt volgen tot acupuncturist. Als je je verder wil verdiepen in een opleiding tot acupuncturist, kun je hiervoor onze acupunctuur gids raadplegen.

Wil je nog meer leren over Acupunctuur?

Bekijk dan het Acupunctuur Handboek eens. In dit handboek leer je namelijk álles over deze krachtige geneeswijze. Dit e-book van 100+ pagina’s zit boordevol inspiratie, kennis & inzichten over Acupunctuur.

Klik hier om het Acupunctuur Handboek te bekijken →

 

Bronnen:

Mis je een bron, of wil je een waardevolle verwijzing toevoegen? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Acupunctuur Handboek

Acupunctuur gids sidebar

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Acupunctuur. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die heel breed ingezet kan worden. Zo kan het helpen tegen lichamelijke klachten, maar ook tegen mentale klachten. Zelfs chronische pijnklachten kunnen goed behandeld worden. Dat wil niet zeggen dat acupunctuur alles kan...

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur mag dan wel een traditionele Chinese geneeswijze zijn, hij wordt ook in Nederland volop toegepast. Het is dan ook een manier van behandelen die voor heel veel mensen goed helpt. Zo is er een aanzienlijk aantal klachten, waarvan er ook veel zijn opgenomen...

Acupunctuur Gids

“Wow! Alles wat ik over Acupunctuur wilde weten in één compleet e-book!”

Acupunctuur Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Acupunctuur!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Acupunctuur inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Acupunctuur, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je profiteren van de kracht van Acupunctuur?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Acupunctuur Handboek perfect voor jou. Het handboek zit vol informatie en tips. 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste
informatie over acupunctuur.

47.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 47.000
unieke bezoekers Acupunctuur.works.

Kwalitatieve artikelen

Onze kennisbank beschikt over
uitgebreide, kwalitatieve artikelen.