www.acupunctuur24.nl | Steden | Acupunctuur in Amsterdam
acupunctuur amsterdam

Acupunctuur in Amsterdam

⏱ Leestijd: 8 minuten

Bij zowel lichamelijke als mentale klachten kun je ervoor kiezen om deze te laten behandelen door middel van acupunctuur. Deze oosterse geneeswijze wordt niet alleen in Azië toegepast, maar ook in de rest van de wereld en natuurlijk ook in ons land. Zo zijn er in Amsterdam ook een aantal plekken waar je bij terecht kunt bij een acupuncturist. In elke wijk is wel een praktijk te vinden die uitstekende behandelingen aanbiedt. Wat de kosten zijn van zo’n behandeling, bij welke klachten je acupunctuur in kunt zetten en of je een acupunctuur opleiding in Amsterdam kan volgen, lees je allemaal hier.

Bij welke klachten is acupunctuur in Amsterdam in te zetten?

Acupunctuur kun je bij ontzettend veel verschillende klachten inzetten. Dat komt omdat er bij acupunctuur niet uit wordt gegaan van een breuk in het lichaam, maar van energieën. Er stroomt energie door je gehele lichaam in de energiebanen, oftewel meridianen. Wanneer deze goed door kan stromen, zijn je lichaam en geest in balans en ben je (als het goed is) gezond. Als er blokkades in deze meridianen zitten en de energie dus niet goed door kan stromen, kan dit zorgen voor klachten. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook mentale klachten. De World Health Organization, WHO, heeft een lijst gemaakt met veel voorkomende aandoeningen die goed te behandelen zijn met acupunctuur. Een aantal van deze aandoeningen zijn:

 • Bijwerkingen van bestraling en/of chemotherapie
 • Hoofdpijn
 • Depressie
 • Beroerte
 • Stijve nek
 • Misselijkheid en overgeven
 • Slapeloosheid
 • Artrose
 • Jichtartritis
 • Schizofrenie
 • Prikkelbare darm syndroom
 • Kortademigheid bij chronische obstructieve longziekte
 • Mannelijke seksuele disfunctie (erectiestoornis)

 

✅  Misschien iets voor jou? In het populaire Acupunctuur Handboek vertellen we je alles over o.a. de behandeling, werking en kracht van Acupunctuur. Je kunt het handboek bekijken via deze link.

praktijk acupunctuur amsterdam

Verder kun je acupunctuur ook inzetten bij zo’n beetje elke pijn aan het lichaam. Dit is dus bijvoorbeeld wanneer je een pijnlijke nek hebt, maar ook een pijnlijke knie, een zere keel, buikpijn, oorpijn of rugpijn kunnen verholpen worden met acupunctuur. Het fijne van deze behandelmethode is dat er weinig tot geen bijwerkingen zijn en dat het bij een heel groot aantal klachten toegepast kunt worden.

Omdat er bij acupunctuur uit wordt gegaan van de energie in het lichaam en niet van een bepaalde botbreuk of aandoening, wordt het gehele lichaam behandeld. Wanneer je dus last hebt van je knie, wordt er niet alleen naar je knie gekeken, maar naar het hele lichaam. Dit is omdat de oorzaak van een bepaald probleem niet per se ook hoeft te zitten op die plek in het lichaam. Slapeloosheid bijvoorbeeld zit niet alleen in je hoofd, maar ook op andere plekken. Dat betekent niet dat het gehele lichaam wordt behandeld bij alle klachten en dus dat elke behandeling hetzelfde is. Per behandeling wordt er specifiek gekeken naar de patiënt en zijn of haar klachten waarvoor hij naar een acupuncturist gaat.

Klachten voorkomen

Acupunctuur kan ook ingezet worden om klachten te voorkomen. Het kan je namelijk helpen om je weerstand te verbeteren, je pijngrens te verhogen, om de levenslust te prikkelen en om fitter te worden. Hierdoor ben je in optimale conditie, zijn je lichaam en geest in balans en heb je dus ook minder kans om een vervelende ziekte of aandoening op te lopen. Acupunctuur heeft dus ook een preventieve werking, waardoor het voor iedereen geschikt is.

Waar in Amsterdam kan ik acupuncturisten vinden?

Er zijn verschillende plekken in Amsterdam waar je een geschikte acupuncturist kunt vinden. De kans dat er eentje op slechts een paar minuten afstand van je huis zit, is dus helemaal niet zo klein (als je in Amsterdam woont tenminste). Uiteraard zijn er meerdere locaties in het centrum van de stad waar je terechtkunt voor al je lichamelijke en mentale klachten. Zo heb je bijvoorbeeld Acupunctuur Centrum Amsterdam. Deze praktijk is gelegen aan de Rozengracht en is aangesloten bij de ZHONG, de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Verder heb je ook nog Chinese Acupunctuur Centrum aan de Geldersekade en Centrum Integrale Geneeskunde Amsterdam aan de Sarphatikade.

Ook in andere wijken in Amsterdam zijn er acupuncturisten te vinden. Zo ook in Amsterdam Noord. Hier zijn eveneens verschillende praktijken waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld Acupunctuur Amsterdam-Noord aan de Distelweg. Naast ZHONG is deze locatie ook aangesloten bij de KAB Koepel Alternatieve Behandelwijzen. Acupunctuur Amsterdam-Noord wordt gerund door Ronald Aartsen, die ook een locatie heeft in Rotterdam. Andere locaties in Amsterdam Noord zijn Acupunctuur Praktijk Wanling Wei aan de Bosplaat en Yuan Qi Acupunctuur aan de Elzenhagensingel.

Ook in Amsterdam West zijn er uiteraard acupuncturisten die jou kunnen helpen om je klachten te verlichten of zelfs te verhelpen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Acupunctuur Priktijk Westerpark Amsterdam aan de Groen van Prinstererstraat. Naast acupunctuur kun je hier ook terecht voor andere zaken, zoals voedingsadvies, cupping of een Tao yoga sessie in het Westerpark. Andere opties in Amsterdam West zijn Acupunctuur Yvonne Tsang aan de Jan Evertsenstraat en ChinaMedic-Chinees Acupunctuur Centrum aan de Postjesweg.

Natuurlijk zijn er in Amsterdam Zuid ook verschillende acupuncturisten waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Acupunctuur Oud-Zuid aan de Eerste Schinkelstraat 26? Deze praktijk is al meer dan zeven jaar actief en is aangesloten bij de NVA, de Nederlandse Vereniging Acupunctuur. Voor acupunctuur hoef je niet altijd terecht bij een speciale kliniek voor acupunctuur. Je kunt namelijk ook gewoon terecht bij Fysio Florijn & Garstkamp. Zij hebben meerdere pijlers en acupunctuur is er daar eentje van. Deze locatie is uiteraard gelegen aan de straat Florijn in Amsterdam.

De Pijp in Amsterdam blijft maar groeien en bloeien en ook hier vind je verschillende acupuncturisten. In principe is de Pijp onderdeel van Amsterdam Zuid, maar het is een aparte wijk, en bovendien een hele populaire, binnen het zuidelijke gedeelte van Amsterdam. Hier kun je uiteraard dan ook terecht voor een fijne acupunctuur behandeling. Zo heb je onder andere Acupunctuur Dikla Keshet aan de Ceintuurbaan en Hans Huisman aan de Lutmastraat. Dan heb je ook nog Fysiotherapie van Wou die twee locaties hebben, namelijk in Oud-Zuid en in de Pijp.

Wat zijn de kosten van een acupunctuur behandeling in Amsterdam?

De kosten van een acupunctuur behandeling in Amsterdam verschillen natuurlijk per praktijk. Bij de ene betaal je namelijk iets meer of minder dan bij de andere. Bovendien speelt de duur van je behandeling ook nog een rol. Hiermee wordt niet bedoeld hoe lang één behandeling duurt. Dit is namelijk meestal drie kwartier tot een uur. De duur van de behandeling is ook hoe vaak je terug moet komen. Soms is dit vijf keer, maar het kan ook vaker zijn en dan betaal je uiteraard ook meer. Je kunt ook met slechts één keer acupunctuur al van je klacht af zijn. Dit hangt af van de klachten die je hebt, hoe ernstig deze zijn en hoe lang je ze al hebt.

Over het algemeen zit acupunctuur niet inbegrepen bij je zorgverzekering. Dat komt omdat het een alternatieve geneeswijze is. Het zit dus niet in je basisverzekering. Wel kan het onder je aanvullende verzekering vallen. Je eigen risico is dan helaas niet van toepassing wanneer je kiest voor een acupunctuur behandeling. Dat komt omdat het dan vergoed wordt vanuit een aanvullende verzekering. Gemiddeld betaal je tussen de €70,- en de €100,- voor een behandeling. Wanneer je wel een aanvullende verzekering hebt waar acupunctuur onder valt, betaal je natuurlijk een stuk minder. Hoeveel dit precies is, hangt af van je zorgverzekeraar en natuurlijk ook van de praktijk waar je naartoe gaat.

Wanneer je kiest voor acupunctuur als behandelmethode, lig je meestal niet tijdens de eerste sessie al op de tafel met allemaal naalden in je lichaam. Het eerste consult is namelijk een gesprek. In dit gesprek leg je niet alleen uit wat voor klachten je ervaart, maar ook hoe je dagelijkse leven eruit ziet en bijvoorbeeld wat voor hobby’s je hebt. Op deze manier kan de behandelaar een goed en volledig beeld van je krijgen, waardoor hij of zij ook de juiste behandeling kan bepalen. Deze eerste sessie duurt meestal drie kwartier tot een uur, terwijl de behandelingen daarna korter kunnen zijn. Daarom kan het ook zo zijn dat je voor de eerste behandeling, het consult, dus meer betaalt dan voor de resterende behandeling, het vervolgconsult.

Hoe zo’n vervolgconsult eruit ziet, is dan ook elke keer verschillend. Meestal kunnen er met zo’n vier tot acht behandelingen de acute klachten goed aangepakt worden. Wanneer je last hebt van een chronische pijn of chronische klachten, kun je beter uit gaan van tien tot twintig behandelingen om de klachten op te lossen. Daarnaast wordt er op het begin uitgegaan van één of twee behandelingen per week. Naarmate de behandeling vordert, hoef je dus ook minder vaak naar de kliniek te gaan.

Wat is de beste acupunctuur praktijk in Amsterdam?

Hierboven wordt al kort benoemd hoe een acupunctuur behandeling in zijn werk gaat. Als eerste ga je naar de behandelaar voor een gesprek. Hierin leg je uit wat er precies allemaal aan de hand is en waarvoor je geholpen wil worden. Er wordt dan een behandelplan op maat gemaakt. Dat betekent dus dat geen een behandeling hetzelfde gaat. Zo kun jij bijvoorbeeld een hele andere behandeling krijgen wanneer je last hebt van oorpijn dan iemand anders die ook last heeft van oorpijn. Deze behandelingen kunnen natuurlijk anders zijn wanneer je allebei naar een andere praktijk gaat, maar zelfs ook wanneer je naar dezelfde praktijk gaat.

Het is dus erg lastig om te zeggen wat nou de beste acupunctuur praktijk van Amsterdam is. De behandeling die jij krijgt, ervaart niemand anders. Hierdoor is het lastig om te zeggen welke praktijk nou precies het beste is. Bovendien is het voor iedereen zelf om dit te bepalen. Het kan je misschien wel helpen om te kijken naar de reviews van eerdere cliënten. Dit kan soms op de website van de therapeut zelf, maar je vindt deze ook op onafhankelijke websites. Zo kan een praktijk die erg populair is en over het algemeen veel goede reviews krijgt, jou helemaal niet zo goed bevallen terwijl een veel kleinere en onbekendere praktijk je misschien wel goed bevalt.

Praktijken die goed scoren, zijn Acupunctuur Amsterdam, Acupunctuur Yvonne Tsang, Jip Acupunctuur en Greenleaf Acupunctuur. Houd er wel rekening dat je je keuze niet alleen maar moet baseren op de mening van andere mensen. Een praktijk kan nog wel zo goed, of juist heel slecht, scoren terwijl bij jou de ervaring heel anders kan zijn. mee dat Voor een compleet overzicht van praktijken kun je het beste kijken op onze website www.acupunctuur24.nl.

Acupunctuur opleiding in Amsterdam

Ondanks dat acupunctuur al zo’n oude vorm van geneeswijze is, wordt hij nog steeds erg vaak gebruikt. Sterker nog, misschien wordt deze vorm wel steeds bekender. Echt niet alle acupuncturisten komen uit Azië, want er zijn ook genoeg plekken in Amsterdam waar je een opleiding tot acupuncturist kunt volgen. Er zijn hierbij verschillende opleidingen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen. Dit kan onder andere bij de Wellness Academie. Je kunt dan een cursus volgen die zich toespitst op een bepaald gebied van acupunctuur, bijvoorbeeld TCM acupunctuur therapeut, ooracupunctuur, dry needling of anti-aging acupunctuur. Sommige cursussen duren een aantal weken of dagen, terwijl er ook cursussen zijn die slechts een dag duren. Aan het einde van de cursus krijg je dan een volwaardig certificaat en kun je aan de slag als acupuncturist. De kosten van de cursussen verschillen hangen vaak af van de duur van de opleiding.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om naar een school te gaan en hier een fulltime opleiding te volgen tot acupuncturist. Je betaalt dan dus ook per collegejaar. Voorbeelden van opleidingen voor acupuncturist in Amsterdam zijn de Shenzhou Open University of TCM en Axademie Qing-Bai. Bij allebei deze scholen duurt de klassieke acupunctuur opleiding twee jaar. In het eerste leer je vooral over de geschiedenis van acupunctuur, de meridianen in het lichaam en bepaalde naaldtechnieken. In het tweede jaar ligt de nadruk vooral op het analyseren en behandelen van ziektebeelden die vaak voorkomen. Opleidingen zijn zowel in het Engels als in het Nederlands. Als je je verder wil verdiepen in de acupunctuur opleidingen die te vinden zijn in Amsterdam, kun je in onze gids kijken.

Wil je nog meer leren over Acupunctuur?

Bekijk dan het Acupunctuur Handboek eens. In dit handboek leer je namelijk álles over deze krachtige geneeswijze. Dit e-book van 100+ pagina’s zit boordevol inspiratie, kennis & inzichten over Acupunctuur.

Klik hier om het Acupunctuur Handboek te bekijken →

 

Bronnen:

Mis je een bron, of wil je een waardevolle verwijzing toevoegen? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Acupunctuur Handboek

Acupunctuur gids sidebar

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Acupunctuur. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die heel breed ingezet kan worden. Zo kan het helpen tegen lichamelijke klachten, maar ook tegen mentale klachten. Zelfs chronische pijnklachten kunnen goed behandeld worden. Dat wil niet zeggen dat acupunctuur alles kan...

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur mag dan wel een traditionele Chinese geneeswijze zijn, hij wordt ook in Nederland volop toegepast. Het is dan ook een manier van behandelen die voor heel veel mensen goed helpt. Zo is er een aanzienlijk aantal klachten, waarvan er ook veel zijn opgenomen...

Acupunctuur Gids

“Wow! Alles wat ik over Acupunctuur wilde weten in één compleet e-book!”

Acupunctuur Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Acupunctuur!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Acupunctuur inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Acupunctuur, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je profiteren van de kracht van Acupunctuur?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Acupunctuur Handboek perfect voor jou. Het handboek zit vol informatie en tips. 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste
informatie over acupunctuur.

47.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 47.000
unieke bezoekers Acupunctuur.works.

Kwalitatieve artikelen

Onze kennisbank beschikt over
uitgebreide, kwalitatieve artikelen.