www.acupunctuur24.nl | Steden | Acupunctuur in Almere
acupunctuur almere

Acupunctuur in Almere

⏱ Leestijd: 8 minuten

Acupunctuur mag dan wel een oosterse vorm van geneeskunde zijn, je kunt gewoon hier in Nederland een behandeling ondergaan. Ook in Almere zitten er verschillende praktijken waar je terecht kunt voor een fijne behandeling. Heb je last van je nek, slapeloosheid of lukt het maar niet om zwanger te raken? Acupunctuur geneest niet alles, maar voor veel mensen kan het een uitkomst bieden. Het kan de klachten een stuk verminderen en soms zelfs helemaal weghalen. Hier vind je bij wat voor klachten je precies terecht kunt bij een acupuncturist, waar in Almere je acupunctuur praktijken kunt vinden en wat dan ongeveer de prijs is van een behandeling.

Bij welke klachten is acupunctuur in Almere in te zetten?

De lijst met klachten en aandoeningen die met acupunctuur te verhelpen zijn, lijkt wel eindeloos. Het is zo’n beetje overal goed voor. Dat betekent echter niet dat het voor iedereen helpt en dat het alles geneest. Daarnaast is er ook nog veel verdeeldheid tussen wetenschappers over acupunctuur en of deze vorm van genezing nou wel of niet werkt. Het is dan lastig om te zeggen hoe het precies werkt omdat er gebruik wordt gemaakt van energiebanen die niet met het oog te zien zijn. Het is wel een middel dat voor sommige mensen erg goed werkt en bepaalde klachten deels of helemaal kan laten verdwijnen. Er is natuurlijk ook veel onderzoek gedaan naar acupunctuur en deze onderzoeken laten zien dat acupunctuur erg effectief kan werken. De World Health Organisation, de WHO, heeft een lijst opgesteld met aandoeningen die volgens hen goed te behandelen zijn met acupunctuur. Deze kunnen worden onderverdeeld per lichaamsdeel of soort klacht:

 • Huid: voor problemen aan je huid zoals jeuk, een droge huid, zweren, transpiratieproblemen, eczeem, steenpuisten, acne, psoriasis, koortsblaasjes en gordelroos kun je acupunctuur inzetten om de klachten te verminderen.
 • Kinderziekten: ook voor kinderen is acupunctuur geschikt. Denk hierbij aan hoest, oorpijn of een oorontsteking, een verkoudheid, eczeem, astma, tanden krijgen, bronchitis, slaapproblemen, een keelontsteking, bedplassen, darmklachten en buikpijn.
 • Mentale stoornissen: er zijn heel veel stoornissen die gelukkig goed te behandelen zijn met acupunctuur zoals slaapstoornissen, een burn-out, veel dromen, stress, hyperventilatie, overspannenheid, rusteloosheid, algehele zwakte, angst, gebrek aan energie, flauwvallen, lusteloosheid, epilepsie, anorexia nervosa, dwangmatig lachen of huilen, vergeetachtigheid, depressiviteit en snel schrikken.
 • Buik: buikkrampen, buikpijn, een opgezette buik of buikrommelingen zijn verschillende aandoeningen aan de buik waar je acupunctuur voor in kunt zetten.
 • Oor: bij last van oorpijn, een oorontsteking, bepaalde gevallen van doofheid, oorsuizen of ruisen in het oor kun je ook terecht bij een acupuncturist.
 • Gewrichten: acupunctuur kan ook ingezet worden wanneer je last hebt van je gewrichten. Dit kan bij stijfheid, fibromyalgie, pijnklachten, RSI, bewegingsbeperkingen, tenniselleboog, verstuikingen, klachten aan de nek en aan de rug, artrose, krampen, reumatische aandoeningen, trillingen, gewrichtsontstekingen, krachtsvermindering, een slijmbeursontsteking en pijnklachten aan de pezen en spieren.

Zoals je ziet, is er dus een groot verschil tussen de aandoeningen die deels of helemaal verholpen kunnen worden met acupunctuur. Er zijn ernstige aandoeningen zoals anorexia nervosa, depressiviteit, maar ook kleinere aandoeningen zoals een verkoudheid, gordelroos of klachten aan je nek. Dat betekent natuurlijk niet dat je bij een bepaalde klacht meer ‘recht’ hebt op een acupunctuur behandeling dan bij een andere klacht. Als je last hebt van een bepaalde aandoening, is dat erg vervelend en wil je er uiteraard alles aan doen om dat weer te herstellen. Je kunt dus ook met kleine klachten gerust naar een acupuncturist in Almere gaan.

✅  Misschien iets voor jou? In het populaire Acupunctuur Handboek vertellen we je alles over o.a. de behandeling, werking en kracht van Acupunctuur. Je kunt het handboek bekijken via deze link.

praktijk acupunctuur almere

Preventief

Acupunctuur hoeft echter niet altijd ingezet te worden om bepaalde klachten op te lossen. Het kan namelijk ook op een preventieve manier gebruikt worden. Door een acupunctuur behandeling te ondergaan, komen je lichaam en geest namelijk in balans waardoor je fitter wordt. Je wordt dan zo sterk mogelijk en je immuunsysteem wordt versterkt. Hierdoor loop je dus ook minder kans om een ziekte of aandoening op te lopen. Acupunctuur is dus ook geschikt om te gebruiken wanneer je geen klachten hebt!

Waar in Almere kan ik acupuncturisten vinden?

Ook in Almere zijn er verschillende acupuncturisten te vinden waarbij je terecht kunt wanneer je last hebt van vervelende aandoeningen. Zo heb je bijvoorbeeld het stadsdeel Almere Haven, waar je onder andere Acupunctuurpraktijk Vera vindt. Deze praktijk is gelegen aan de Vollenhoveschans en wordt gerund door Vera, die acupunctuur vooral als hobby uitoefent naast haar baan als doktersassistent. Daarnaast heb je ook nog Acupunctuur Almere dat gelegen is aan ‘t Grachtenpand. Deze praktijk wordt gerund door Judith Brattinga-Heres.

Ook in het stadsdeel Almere Buiten kun je natuurlijk terecht voor een acupunctuur behandeling. Hier heb je onder andere Oost West Acupunctuur – Almere aan de Brandersmolenstraat en Acurelease aan de Giraffeweg. Beide praktijken bestaan al minstens vijf jaar en hebben dus al de enige ervaring opgedaan in het behandelen van mensen met acupunctuur.

In de Muziekwijk in Almere vind je ook enkele acupunctuur praktijken. Zo heb je Medivisie Almere aan de Operetteweg. Naast acupunctuur kun je hier ook terecht voor hartrevalidatie, sportfysiotherapie, manuele therapie, fysiotherapie en lymfedrainage. Daarnaast heb je ook nog QiNature Acupunctuur Praktijk. Deze praktijk is gelegen aan de Fioringrasstraat en heeft ook nog een locatie in Naarden. Natuurlijk kun je ook in het centrum van Almere nog terecht voor acupunctuur. Zo heb je bijvoorbeeld de praktijk Ziyu die gelegen is aan de Koninginneweg

Wat zijn de kosten van een acupunctuur behandeling in Almere?

De kosten van een acupunctuur behandeling hangt af van de praktijk waar u heen gaat. Zo wordt er natuurlijk bij de ene praktijk een ander tarief gehanteerd dan bij de andere praktijk. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €70,- en de €100,-. Er zijn echter ook nog praktijk weer het zelfs nog meer dan €100,- kost voor een behandeling. Echter kun je ook bij sommige praktijken al terecht voor €50,-. Het is dus lastig te zeggen hoe duur een acupunctuur praktijk in Almere precies kost omdat het op elke plek weer verschilt.

Daarnaast betaal je vaak voor de eerste behandeling meer geld dan voor de rest. Dat komt omdat je bij het eerste consult niet alleen behandeld wordt als in dat er naalden in je lichaam worden geprikt, maar er wordt natuurlijk ook gekeken naar je klachten. Je kunt niet alleen zeggen dat je last hebt van slapeloosheid of van je knie en dan meteen gaan liggen. Elk persoon is namelijk anders en daardoor is ook elke klacht anders. De oorzaak van de slapeloosheid of van de knie kan bij iedereen anders zijn. Bij acupunctuur wordt er uitgegaan van de balans tussen de geest en het lichaam. Deze is goed in balans wanneer de energie in het lichaam goed rond kan stromen.

Om erachter te komen hoe de klachten precies ontstaan zijn, waar deze blokkades in de energiebanen zitten en hoe ze weer opgeheven kunnen worden, heeft de behandelaar informatie over de cliënt nodig. Tijdens het eerste consult praat je dus over je klachten, maar ook over de rest van je leven en bijvoorbeeld je dieet. Zo kan de behandelaar een goed plaatje krijgen en weet hij precies hoe de cliënt zo goed mogelijk behandeld kan worden. Zo’n eerste consult duurt vaak langer en kost daarom ook meer geld.

Acupunctuur en verzekeraars

De kosten van een acupunctuur behandeling worden niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat het een alternatieve vorm van genezing is, is acupunctuur namelijk niet opgenomen in het basispakket. Dat betekent dus dat de zorgverzekering jouw behandeling niet vergoedt. Wel kun je ervoor kiezen om acupunctuur op te nemen in je aanvullende verzekering. In dat geval wordt je behandeling wel vergoed. De kosten worden dan deels of helemaal vergoed. In hoeverre dit het geval is, hangt een beetje af van je zorgverzekeraar en de premie die je hebt. Hoe meer premie je betaalt voor je aanvullende zorgverzekering, hoe meer kosten van de behandeling ook gedekt worden.

Zorgverzekeraars dekken niet zomaar alle acupuncturisten. Er zijn namelijk vaak wel een aantal eisen waar de praktijken of behandelaars aan moeten voldoen. Deze eisen worden opgelegd door verschillende beroepsverenigingen binnen de acupunctuur. Een verzekeraar vergoedt dan de acupunctuur behandeling, mits de behandelaar of de praktijk aangesloten is bij zo’n beroepsvereniging. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je te maken hebt met een echte acupuncturist die de behandelingen op een goede manier uitvoert. De onderstaande beroepsverenigingen binnen de acupunctuur worden erkend door de meeste zorgverzekeraars:

 • de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (de NVA)
 • de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (de NAAV)
 • Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (de AVIG)
 • ZHONG, ook wel de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (de NVTCG) genoemd.
 • de Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland (de WAVAN)
 • de Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen Yi (de NBCG Yi)

De vergoeding van acupunctuur vindt meestal plaats onder het kopje alternatieve en complementaire geneeswijzen. Hij kan echter ook plaatsvinden onder de noemer natuurgeneeskunde of natuurgeneeswijzen. Als dat het geval is, dan kan de therapeut in aanmerking komen voor een vergoeding indien hij of zij aangesloten is bij zo’n beroepsvereniging voor natuurgeneeswijzen. Let er wel op dat niet iedere verzekeraar ook elke beroepsvereniging erkent. Enkele voorbeelden van zo’n beroepsverenigingen zijn:

 • de Nederlandse Werkgroep voor Praktizijns (de NWP)
 • de Federatie van Additief Geneeskundig Therapeuten (de FAGT)
 • de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundige Therapeuten (de LVNT)
 • de Vereniging ter BEvordering van Alternatieve Geneeswijzen (de VBAG)

Er zijn echter ook zorgverzekeraars die ervoor kiezen om acupunctuur behandelingen helemaal niet te vergoeden. Het is dus belangrijk om hier op te letten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering en je wil gebruik maken van een acupunctuur behandeling. Zo bieden Besured, Bewuzt, ZieZo, Just en FBTO bijvoorbeeld geen vergoeding voor acupunctuur.

Wat is de beste acupunctuur praktijk in Almere?

Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen wat nou de beste acupunctuur praktijk van Almere is, omdat dit voor iedereen verschilt. De een zal helemaal lyrisch zijn over een praktijk, terwijl de ander er misschien wat minder goede ervaringen mee heeft. Dat komt omdat elke persoon natuurlijk anders is en dus de behandeling op een andere manier ervaart. Er is niet een test die afgenomen kan worden en waar je vervolgens een punt voor krijgt, het hangt echt af van de meningen en de ervaringen van de cliënten.

Daarnaast heb je ook nog praktijk die zich speciaal richten op bepaalde klachten of doelen van hun cliënten. Bij Prostop Almere wordt er namelijk gericht op het helpen van mensen die van hun rookverslaving af willen komen. Zij maken gebruik van een speciale lasertherapie. Dit is een moderne vorm van acupunctuur waarbij er geen naalden worden gebruikt, maar lasers. Deze hele gerichte lichtstralen zorgen er dan voor dat de behoefte naar een sigaret onderdrukt wordt en ontwenningsverschijnselen beperkt blijven. Als je dus wil stoppen met roken en daarvoor acupunctuur wil gebruiken, is dit misschien wel de beste acupunctuur praktijk voor jou. Je kunt dus ook gericht op zoek gaan naar de juiste praktijk als je graag een acupunctuur behandeling wil.

Je kunt bij het zoeken van een juiste praktijk verder ook kijken naar de ervaring van de behandelaar. Een behandelaar met heel veel ervaring is waarschijnlijk ook goed in zijn vak. Bovendien is het ook verstandig om te kijken naar het feit of de behandelaar aangesloten is bij een beroepsvereniging. Dit is vaak een teken van goede kwaliteit. Verder kun je ook nog kijken naar eventuele recensies van eerdere cliënten. Deze kun je vinden op de website of op een onafhankelijke website. Voor een volledig overzicht van alle acupunctuur praktijken waar je uit kunt kiezen, kun je kijken in ons overzicht op onze website.

Acupunctuur opleiding in Almere

Wist je dat het ook gewoon in Nederland mogelijk is om een opleiding te volgen tot acupuncturist? Er zijn verschillende plekken in ons land waar je zo’n opleiding kunt volgen. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal opleidingsplekken in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Helaas is er geen locatie in Almere waar je zo’n opleiding kunt volgen, maar vanuit Almere ben je zo in een andere stad waar dit wel mogelijk is. Wil je je graag verder verdiepen in een mogelijke opleiding tot acupuncturist? Kijk dan vooral in onze acupunctuur gids voor meer informatie.

Wil je nog meer leren over Acupunctuur?

Bekijk dan het Acupunctuur Handboek eens. In dit handboek leer je namelijk álles over deze krachtige geneeswijze. Dit e-book van 100+ pagina’s zit boordevol inspiratie, kennis & inzichten over Acupunctuur.

Klik hier om het Acupunctuur Handboek te bekijken →

 

Bronnen:

Mis je een bron, of wil je een waardevolle verwijzing toevoegen? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Acupunctuur Handboek

Acupunctuur gids sidebar

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Acupunctuur. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die heel breed ingezet kan worden. Zo kan het helpen tegen lichamelijke klachten, maar ook tegen mentale klachten. Zelfs chronische pijnklachten kunnen goed behandeld worden. Dat wil niet zeggen dat acupunctuur alles kan...

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur mag dan wel een traditionele Chinese geneeswijze zijn, hij wordt ook in Nederland volop toegepast. Het is dan ook een manier van behandelen die voor heel veel mensen goed helpt. Zo is er een aanzienlijk aantal klachten, waarvan er ook veel zijn opgenomen...

Acupunctuur Gids

“Wow! Alles wat ik over Acupunctuur wilde weten in één compleet e-book!”

Acupunctuur Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Acupunctuur!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Acupunctuur inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Acupunctuur, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je profiteren van de kracht van Acupunctuur?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Acupunctuur Handboek perfect voor jou. Het handboek zit vol informatie en tips. 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste
informatie over acupunctuur.

47.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 47.000
unieke bezoekers Acupunctuur.works.

Kwalitatieve artikelen

Onze kennisbank beschikt over
uitgebreide, kwalitatieve artikelen.