www.acupunctuur24.nl | Kennis en inspiratie | Acupunctuur ervaringen
acupunctuur ervaringen

Acupunctuur ervaringen

⏱ Leestijd: 6 minuten

Acupunctuur wordt door de meeste mensen geassocieerd met naalden en dat klopt natuurlijk ook wel. De naalden spelen er namelijk een belangrijke rol bij. Het gaat echter nog wel een stukje verder want er zijn verschillende soorten acupunctuur mogelijk. Wil je nu ook acupunctuur gaan proberen om je klachten te verminderen of een bepaald probleem te voorkomen maar weet je niet zeker of acupunctuur wel wat voor jou is? Probeer er dan eerst achter te komen wat andere mensen ervan vinden.

Informeer eerst bij vrienden, bekenden of familie wat zij ervan vinden

Er zijn beslist voldoende mensen te vinden die al eens een behandeling met acupunctuur hebben ondergaan. Je kunt hiervoor om te beginnen eens informeren binnen je eigen vriendenkring, familie of in de buurt. Grote kans dat er iemand bij is die meer weet van acupunctuur of die iemand kent die een dergelijke behandeling heeft gehad. Zo kun je niet alleen meer te weten komen over de behandeling met acupunctuur op zich zodat je weet wat deze precies inhoudt maar ook vragen naar de ervaringen.

Het kan handig zijn als je iemand met dezelfde soort klachten weet te vinden

Niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde probleem of klacht waarvoor hij of zij geholpen dient te worden. Heb jij nu dezelfde soort aandoening of klachten als degene waarbij je informeert hoe hij of zij de behandeling heeft ervaren? Dan kan dat natuurlijk wel zeer nuttige informatie opleveren omdat er overeenkomsten te vinden zijn. Dit zijn dan zaken die jullie qua probleem gemeen hebben met elkaar en waarvoor wellicht een zelfde soort behandeling wordt ingezet.

✅  Misschien iets voor jou? In het populaire Acupunctuur Handboek vertellen we je alles over o.a. de behandeling, werking en kracht van Acupunctuur. Je kunt het handboek bekijken via deze link.

acupunctuur reviews

Pijn is voor iedereen anders en daar hoort maatwerk bij

Houd er daarbij wel rekening mee dat iedereen anders is en niet iedereen een bepaalde klacht en de bijbehorende pijn hetzelfde ervaart. Daarnaast is geen enkele behandeling met acupunctuur precies hetzelfde want deze wordt voor iedereen op maat gemaakt. Er kan worden uitgegaan van een soort standaardbehandeling maar deze wordt door de acupuncturist verder uitgewerkt zodat jij er als patiënt het meeste en snelste baat bij hebt. Zo bepaalt de acupuncturist welke behandeling wordt ingezet. Hij of zij kan daar ook de acupunctuurpunten bij vastleggen die worden behandeld.

Welke vragen kun je zoal stellen?

Ook al kan iedere behandeling dan net even anders zijn, dan wil dat niet zeggen dat je niets met de ervaringen van een ander kunt doen. Deze kunnen juist heel waardevol zijn. Kun je contact leggen met iemand die al eerder een behandeling heeft ondergaan? Dan is het zeker aan te raden bij die persoon te vragen hoe hij of zij deze ervaren heeft. Je kunt het beste van tevoren een lijstje voor jezelf opstellen met bepaalde vragen zodat je die kunt stellen. Zo vergeet je niets te vragen en kom je het meeste te weten van een ervaringsdeskundige op dit gebied. Denk daarbij aan vragen zoals de volgende:

 • Wat voor klacht/probleem heb je?
 • Waarom heb je voor een behandeling met acupunctuur gekozen?
 • Hoe ging de behandeling in haar werk?
 • Was de behandeling eng of deed deze pijn?
 • Wat vertelde de acupuncturist van tevoren over de behandeling?
 • Heb je er baat bij gehad en werden je klachten minder?
 • Zou je het weer doen als het nodig is?

Positieve en negatieve informatie mogelijk

Zelf zul je wellicht nog andere vragen hebben die concreet bij jouw probleem passen maar zo heb je alvast een kleine checklist om te gebruiken. Met een beetje geluk kan de persoon die je de vragen stelt je veel vertellen. Ga ervan uit dat deze eerlijk is en niets te verbergen heeft want zo kom jij immers het meeste te weten. Ook als de behandeling niet zo goed bevallen is mag dit natuurlijk gezegd worden. Ook met dat soort informatie kun je verder geholpen worden en voor jezelf besluiten of acupunctuur al dan niet iets voor jou is.

Kijk ook online voor recensies over acupunctuur

Naast de vragen die je zelf kunt stellen aan andere mensen die reeds acupunctuur hebben ondergaan kun je ook online terecht voor recensies. Deze zijn geschreven door mensen die al een behandeling (of meer) met acupunctuur gehad hebben en daarover hun verhaal willen vertellen zodat anderen dit kunnen lezen en er gebruik van kunnen maken indien ze meer over acupunctuur willen weten of voor zichzelf willen bepalen of ze ook een dergelijke behandeling kiezen. Deze ervaringen vind je onder andere op sites van acupunctuurpraktijken.

Stukje reclame voor de praktijk als de recensie positief is

Praktijken doen dit om andere mensen te laten weten voor wat voor soort behandelingen je er terecht kunt en wat de ervaringen zijn van andere mensen die je reeds voorgingen. Dit kun je dan zelfs zien als een stukje reclame maar jij kunt er wel je voordeel mee doen. De meeste recensies zullen in het voordeel van de acupunctuurpraktijk spreken omdat het anders geen positieve reclame is. Dit kan ook wel echt zo zijn omdat de praktijk in kwestie kwalitatief goede zorg en dito behandelingen biedt maar houd er ook rekening mee dat er mensen zijn die het als wat minder goed ervaren hebben.

Weten waar je aan toe bent is belangrijk

Dit hoeft niet direct te betekenen dat ze het slecht vonden maar misschien was het toch een beetje eng voor hun gevoel, hebben ze er niet voldoende baat bij gehad of was de behandeling en het resultaat niet wat ze ervan verwacht hadden. Dat kan uiteraard altijd en bij elke praktijk voorkomen, hoe goed ze ook zijn. Het is voor jou wel goed deze recensies te lezen, zeker als je een behandeling bij een bepaalde praktijk wilt afspreken. Zo weet je namelijk ook concreet wat andere mensen van de behandeling daar vonden, hoe er gewerkt wordt en waarvoor je zoal bij die praktijk terecht kunt.

Zoek ook naar meer algemene informatie als je zoveel mogelijk te weten wilt komen

Praktijken voor acupunctuur brengen ook nog wel eens een folder uit die je kunt raadplegen als (toekomstige) patiënt. Daarop staan vaak ook opmerkingen van mensen die je reeds voorgingen, mede om andere klanten voor acupunctuur te enthousiasmeren. Daarnaast kun je recensies vinden op meer algemenere sites die over acupunctuur gaan. Lees daar de ervaringen van anderen door om zo meer te weten te komen over acupunctuur in het algemeen en de behandelingen die allemaal mogelijk zijn.

Deel ook je eigen ervaringen omtrent acupunctuur om andere mensen te helpen

Zeker als je acupunctuur nog een beetje eng vindt is het slim de ervaringen van andere mensen te vragen of te lezen. Zij kunnen je net dat zetje in de rug geven dat je nodig hebt om acupunctuur te gaan doen en je van je angst afhelpen. Zeker als het een bekend iemand is die je dit kan vertellen en er goede ervaringen mee heeft, zul je sneller geneigd zijn ook voor acupunctuur te kiezen. Heb je zelf al één of meer behandelingen gehad met acupunctuur en wil je erover vertellen? Laat dan ook je recensie of verhaal achter of praat er met andere mensen over zodat zij daar hun voordeel mee kunnen doen.

Veelgestelde vragen als het om ervaringen met acupunctuur gaat

Hoe kom je erachter wat andere mensen die je reeds voorgingen ervan vinden?

Je kunt op verschillende manieren aan andere mensen vragen hoe zij acupunctuur ervaren hebben. Vraag het aan mensen die je kent of waarvan je weet dat zij een dergelijke behandeling hebben gedaan. Ken je niemand? Informeer dan eens bij je vrienden, familie of kennissen of zij iemand kennen. Op deze manier kun je veel te weten komen over de behandeling, over een bepaalde praktijk en de kwaliteit ervan en voor jezelf bepalen of acupunctuur misschien ook wel iets voor jou is om van je klachten af te raken of deze te voorkomen. Je kunt ook online kijken of je recensies kunt vinden waarin mensen hun ervaringen omtrent acupunctuur met een ander delen.

Bij welke recensies kun je het beste kijken?

Je kunt kiezen voor recensies online of in folders die door acupunctuurpraktijken worden uitgebracht. Soms wordt het onderwerp ook behandeld in bepaalde televisieprogramma’s. Als je meer over acupunctuur in het algemeen wilt weten dan is het slim eerst op verschillende sites te kijken of bij mensen te informeren die al eens een behandeling gehad hebben. Wil je vooral informatie over de praktijk waar jij naartoe denkt te gaan? Kijk dan op hun site of benader personen die daar al eens geweest zijn. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen altijd even positieve ervaringen zal hebben. Het is zeker niet realistisch om te denken dat iedereen de behandeling als positief ervaren heeft dus houd daar wel rekening mee. Je kunt er ook voor kiezen geen ervaringen van anderen te raadplegen zodat je geheel onbevangen zelf de behandeling ondergaat.

Wat voor vragen kun je zoal stellen aan andere patiënten?

Je kunt natuurlijk allerlei vragen stellen aan mensen die je reeds voorgingen met acupunctuur. Denk hierbij aan vragen zoals: wat vond je van de behandeling? Waarvoor ging je naar een acupunctuurpraktijk en met welke klachten? Waar ben je geweest? Heb je baat bij de behandeling gehad, enzovoort. Het is handig eerst een lijstje te maken met vragen zodat je alles wat je wilt weten ook daadwerkelijk vraagt. Zo kun je niets vergeten en kom je zoveel mogelijk te weten over acupunctuur. Je kunt uiteraard ook voor meer informatie altijd terecht bij een acupunctuurpraktijk bij jou in de buurt.

 

Wil je nog meer leren over Acupunctuur?

Bekijk dan het Acupunctuur Handboek eens. In dit handboek leer je namelijk álles over deze krachtige geneeswijze. Dit e-book van 100+ pagina’s zit boordevol inspiratie, kennis & inzichten over Acupunctuur.

Klik hier om het Acupunctuur Handboek te bekijken →

 

Bronnen:

Mis je een bron, of wil je een waardevolle verwijzing toevoegen? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

Acupunctuur Handboek

Acupunctuur gids sidebar

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Acupunctuur. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur in Groningen: voor een gezonde balans

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die heel breed ingezet kan worden. Zo kan het helpen tegen lichamelijke klachten, maar ook tegen mentale klachten. Zelfs chronische pijnklachten kunnen goed behandeld worden. Dat wil niet zeggen dat acupunctuur alles kan...

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur in Utrecht: ontdek de voordelen

Acupunctuur mag dan wel een traditionele Chinese geneeswijze zijn, hij wordt ook in Nederland volop toegepast. Het is dan ook een manier van behandelen die voor heel veel mensen goed helpt. Zo is er een aanzienlijk aantal klachten, waarvan er ook veel zijn opgenomen...

Acupunctuur Gids

“Wow! Alles wat ik over Acupunctuur wilde weten in één compleet e-book!”

Acupunctuur Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Acupunctuur!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Acupunctuur inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Acupunctuur, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je profiteren van de kracht van Acupunctuur?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Acupunctuur Handboek perfect voor jou. Het handboek zit vol informatie en tips. 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Beste informatie

We delen uitsluitend de beste
informatie over acupunctuur.

47.000 bezoekers

Jaarlijks bezoeken meer dan 47.000
unieke bezoekers Acupunctuur.works.

Kwalitatieve artikelen

Onze kennisbank beschikt over
uitgebreide, kwalitatieve artikelen.